Tarihi eserler katlediliyor

Kocaeli Sivil İnisiyatif Kurulu Başkan Vekili Bahri Odabaş, Kocaeli'de, kültür varlıklarının yol inşaatı sırasında katledildiğini söyledi. Odabaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 2 yıldır sürdürdüğü tünel inşaatında, tarihi adı Nikomedya olan kentin dış surları ve bazı yapı kalıntılarına rastlanıldığını ancak inşaatın durdurulmadığını ve kalıntıların tahrip edildiğini öne sürdü.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 14:34
Abone Ol google-news

Kocaeli Sivil İnisiyatif Kurulu Başkan Vekili Bahri Odabaş, Kocaeli'nin, yaklaşık 3 bin yıllık geçmişi bulunduğunu, İskenderiye, Antakya ve Roma'dan sonra dünyanın en büyük liman kenti olduğunu ifade etti. Odabaş, şöyle konuştu:
''Yaklaşık 3 bin yıllık tarihi barındıran Kocaeli'nde, kültür varlıkları yol inşaatı sırasında katlediliyor. Roma'nın Anadolu'da tek başkenti Antik Nicomedya dönemine ait özellikle Dıyoklaitnıos dönemini içeren yapılardan oluşan bölgeye dikkati çekmek istiyoruz. Bir yandan Antik Seka Limanı diğer yandan tünel inşaatı alanında bulunan o dönemde alışveriş merkezi tahrip edildi. Seka'nın altındaki antik kalıntılar nasıl tahrip edildiyse şimdi de bu katliamın devamı sürmektedir. Buna seyirci kalan müze yetkilileri ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'i halkı bu konuda bilgilendirmek için açıklama yapmaya davet ediyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler