Hasar tespit komisyonu kuruldu

Kırıkkale MKE Barut Fabrikası'ndaki patlamanın ardından, Bahşılı ilçesinde ev ve iş yerlerinin hasar gördüğünü bildiren 475 kişinin başvurusu incelemeye alındı. Edinilen bilgiye göre, MKE Barut Fabrikası'ndaki patlamadan en çok hasar gören yerleşim yerlerinin başında Bahşılı ilçesine bağlı Atadönmez, Hüseyinonbaşı ve Doğanay mahalleleri geldi.

Yayınlanma: 01.09.2008 - 15:02
Abone Ol google-news

Kırıkkale MKE Barut Fabrikası'ndaki patlamanın ardından, söz konusu mahallelerden 475 kişi, Bahşılı Kaymakamlığı'na dilekçe vererek, patlama nedeniyle ev ve iş yerlerinde hasar oluştuğunu belirtti ve zararlarının karşılanmasını istedi.

Kaymakamlığın talimatıyla Bayındırlık İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan hasar tespit komisyonu, belirtilen adreslerdeki ev ve iş yerlerinde çalışmalara başladı.
Bu arada, patlamanın ardından oluşan basıncın etkisiyle birçok binanın hasar gördüğü gözlendi.
Özellikle fabrikaya 1 kilometre uzaklıktaki pek çok evin kapı ve pencerelerinin kırıldığını, çatılarının zarar gördüğünü belirtildi.

Kaymakamlık yetkilileri, çalışmaların bir an önce tamamlanacağını, Kırıkkale Valiliğince hasarların karşılanması ve evlerin en kısa zamanda oturulur hale getirilmesi için gerekli yardımların sağlanacağını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler