Gazetelerde Bugün

'Şeriata geçiş yok' manşetiyle okuyucularına seslenen Cumhuriyet, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un konuşmasına yer verdi. Dün, açıklanan Bilge Köyü katliamına ilişkin rapor ise, birçok gazetede ilk haber olarak verildi.

Yayınlanma: 03.08.2009 - 06:39
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

‘Şeriata geçit yok’

DP Genel Başkanı Cindoruk, öncelikle Türkiye’nin din ağırlıklı bir cumhuriyet haline gelmesini engelleyeceklerini vurguladı. Başbakan’ın dini konularda fetva vermesinin dine zarar verdiğini söyleyen Cindoruk, “Türkiye halkı Müslümandır ama Türk devleti ılımlı İslam devleti olmayacaktır. Bizim Tayyip Erdoğan’ın güttüğü bir dine ihtiyacımız yok” dedi.

 

HÜRRİYET

Bu da İslami açılım

Almanya'nın Hamburg kentindeki Merkez Camii'nin minareleri sanat projesi çerçevesinde yeşil benekli altıgen desene boyanarak dünyada bir ilk gerçekleştirilecek.

 

MİLLİYET

Nasıl bir çözüm modeli?

Toplumun önde gelen isimlerine 'Kürt sorununda çatışmaların sona erdirilmesi ve çözüm modeli'yle ilgili 10 soru yönelttik. İşte ilk gün üç isimden gelen görüşler:

 

RADİKAL

Bir garip terör hikayesi

Bostancı'da polisle çatışıp  ölen Yılmazkaya'ya bağlı olan 16 kişi hapiste davayı bekliyor; yargının, gizli işlerini bilmden teröriste 'selam verenler'le örgütlüleri ayırması gerek.

 

AKŞAM

İşte hazır kaynak

Mevduat faizi tek haneye indi. Gösterge tahvil faizi %10.6'ya düştü. Peki devletin esnafa, tüccara uyguladığı gecikme faizi kaç?.. Hâla %30

 

POSTA

Ayrıldılar

Tuğba Kade, babası ve kardeşiyle Bodrum'da pazara gitti. Dönüştü babanın kullandığı kamyonet devrildi. Tuğba öldü. İkizi Raziye morg kapısında, "Sen benim öbür yarımdın. Birlikte doğmuştuk, birlikte ölecektik" diye ağladı.


VATAN

'Susurluk'u ABD kapattı

FBI'ın eski Türkçe tercümanı, Türk asıllı ABD vatandaşı Sibel Edmonds yine ortaya çıktı; bu kez Susurluk ve ABD'ye yerleşen eski MİT'çi Mehmet Eymür hakkında ilginç iddialar ortaya attı.


HABERTÜRK

Şiddet kenti

Eşkıya İstanbul'a hükümdar oldu: Orman kanunlarını uygulayanlar Kadıköy ve Ataşehir'de iki genci kaçırıp akıl almaz işkenceler yaptı.

 

BİRGÜN

Katliam, koruculuk sisteminin sonucu

Bilge köyü ile ilgili akademisyen raporunda, katliamın töreye değil, bölgede süren çatışma ve koruculuk sisteminin işleyişiyle ilgili olduğu belirtildi.


SABAH

3'üncü Timin sırrı

Bilge köyünde 44 kişinin öldüğü katliamı, petrol hattını korumak için oluşturulan en son tim yaptı.


TERCÜMAN

Türkiye'nin kaderi 12 kötü adama mı kaldı?

Bahçeli, "Eskiden 12 dev adam vardı, şimdi de 12 kötü adam var. Türkiye'de başka aydın mı yok, güvenlik güçleri mi yok, başka siyasetçi mi yok? Millet bunların zehir saçan konuşmalarını dinlemekten usandı" dedi.


YENİ ŞAFAK

Paşayı yakan Adanalı Nevin

Birinci Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı'nda görevli Tümgeneral Hüseyin Levent Türkmen'in Ankara'da bir otel odasında birlikte yakaladığı kadının lokantacı Nevin. L olduğu ortaya çıktı.


ZAMAN

Danıştyay saldırganı Silivri'de hakim karşısına çıkıyor

'Yüzyılın davası' önemli bir aşamadan geçiyor. Son yılların en büyük provakatyif eylemlerinden biri olan Danıştay saldırısı, Ergenekon davası kapsamında ele alınacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler