Sıvasspor'dan prestij mücadelesi

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında geçen hafta deplasmanda RSC Anderlecht'e 5-0 yenilerek tur şansını hemen hemen kaybeden Sıvasspor, Belçika ekibi ile yarın sahasında yapacağı rövanş maçında prestij mücadelesi verecek.

Yayınlanma: 03.08.2009 - 09:15
Abone Ol google-news

Belçika'daki ilk maçta sergilediği futbol ve 5-0'lık yenilgiyle taraftarını ve Türk futbolseverleri hayal kırıklığına uğratan Sıvasspor, yarın oynanacak rövanş maçında taraftarına galibiyet armağan etmeyi hedefliyor.

Kırmızı-beyazlı ekip, Anderlecht karşısına sakatlıkları nedeniyle ilk maçta da forma giyemeyen golcü oyuncu Mehmet Yıldız ve orta saha oyuncusu Sezer Badur'dan yoksun bir kadroyla çıkacak.

Anderlecht maçına 29 Temmuz Çarşamba gününden itibaren kulüp tesislerinde ve karşılaşmanın oynanacağı 4 Eylül Stadı'nda yaptığı idmanlarla hazırlanan Sıvasspor, bugün kulüp tesislerinde basına kapalı olarak yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamlayacak.

Sıvasspor ile RSC Anderlecht arasında yarın Sıvas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak maç, saat 21.45'te başlayacak. Karşılaşmaya İspanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Enrique Mejuto Gonzalez yönetecek, yardımcılıklarını ise Jesus Calvo Guadamuro ve Juan Carlos Yuste Jimenez yapacak. Maçta dördüncü hakem olarak ise Bernardino Gonzalez Vazquez, görev alacak.

Bu arada, Anderlecht takımının bugün öğleden sonra özel uçakla Sıvas'a gelmesi bekleniyor. Belçika ekibinin, akşam saatlerinde maçın oynanacağı 4 Eylül Stadı'nda idman yapacağı belirtildi.

 

Avrupa Kupalarında 6. karşışlaşma

Avrupa kupalarında bugüne kadar 4'ü UEFA İntertoto Kupası'nda, 1'i ise Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda olmak üzere 5 maç yapan Sıvasspor, Avrupa arenasındaki 6. sınavını yarın RSC Anderlecht'e karşı Sıvas 4 Eylül Stadı'nda verecek.

Avrupa kupalarında yaptığı 5 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet elde eden Sıvasspor, yarın RSC Anderlecht karşısında Avrupa arenasındaki 2. galibiyetine imza atmak için mücadele edecek.

 

Tek galibiyet OFK Grbalj'a karşı

Türkiye'yi geçen yıl UEFA İntertoto Kupası'nda temsil eden, bu yıl ise 3. ön eleme turundan katıldığı Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Sıvasspor, Avrupa kupalarındaki ilk ve tek galibiyetini geçen yıl UEFA İntertoto Kupası'nda Karadağ'ın OFK Grbalj takımına karşı 1-0'lık skorla elde etmişti.

UEFA İntertoto Kupası 2. turunda deplasmanda 2-2 berabere kaldığı OFK Grbalj'ı Sıvas'ta 1-0 mağlup ederek tur atlayan kırmızı-beyazlı ekip, 3. turda Portekiz'in SC Braga takımına 2-0 ve 3-0'lık skorlarla yenilerek kupadan elenmişti.

Sıvasspor, bu yıl ise Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Belçika'nın RSC Anderlecht takımına 5-0 mağlup olarak tur şansını zora sokmuştu.

Kırmızı-beyazlı ekip, Avrupa kupalarında yaptığı 5 maçta rakip filelere 3 gol atıp, kalesinde ise 12 gol gördü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon