Terim: Siyasi sorun işimiz değil

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim Cumartesi günü yapılacak Ermenistan maçını değerlendirdi. Terim “Bizim esas işimiz futbol. Sadece iki ülke arasında ilişkilerin düzelebilmesi için bu maçı sporun birleştirebileceği ilk adım olarak görüyoruz.” dedi.

Yayınlanma: 02.09.2008 - 07:34
Abone Ol google-news

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim Cumartesi günü yapılacak Ermenistan maçını değerlendirdi. Terim “Tarihin yükünü sırtımıza alamayız” dedi.

Siyasi sorunları, tarihten gelen çekişmeleri düşünerek herhangi bir maça hazırlanılamayacağını belirten Terim “Bizim esas işimiz futbol. Sadece iki ülke arasında ilişkilerin düzelebilmesi için bu maçı sporun birleştirebileceği ilk adım olarak görüyoruz.” dedi.

Fatih Terim şunları söyledi: “Cumartesi günü Ermenistan’la başlıyoruz. Bu iki ülke arasındaki ilk maç bildiğiniz gibi bu açıdan önemli. Zaten gruplara baktığımız zamanda ilk maçların her zaman önemli olduğunu da görüyoruz. Rakibimizin bu maça ayrı bir motivasyonla hazırlanacağı da bir gerçek. Siyasi sorunları, tarihten gelen çekişmeleri düşünerek herhangi bir maça hazırlanamazsınız. Biz de böyle bir maça bu durumda hazırlanamayız. Tarihin yükünü omuzumuzda da taşıyamayız bu maç öncesi. Biz daha önce U-19 takımımızı gönderdik geçen hafta U-21 takımımız gitti şimdi A mili takım gidiyor. Baktığımız zaman biz zaten onlarla futbol adına bir takım ilişkideyiz. Şimdi onlar bize gelecek biz misafir edeceğiz. Böyle olması gerekir. Müfit hocadan duyduğum kadarıyla herhangi bir olay olmadı ümit maçında inşallah burada da olmayacaktır.”

Bu arada; Fatih Terim'in kızı Merve Terim, Beşiktaş'ta trafik kazası yaptı. Merve Terim'in kullandığı otomobile, Levent Caddesi'nden dönmek isterken, caddenin karşı yönünden gelen bir otomobil yandan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yolun soluna savrulan Merve Terim yönetimindeki otomobil, bir sokak lambasına vurarak durabildi. Terim'in durumunun iyi olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler