Öğrenciler'e 'terör' uyarısı

Sıvas Cumhuriyet Üniversitesine (CÜ) yeni kayıt olacak öğrencilere yardım amacıyla kurulan öğrenci kayıt danışma masalarında, polisler tarafından terörle mücadele konulu broşürler dağıtılıyor.

Yayınlanma: 02.09.2008 - 08:49
Abone Ol google-news

Sıvas Cumhuriyet Üniversitesine 2008-2009 akademik yılı öğrenci kayıtları, dün başladı. Yeni kayıt yaptıracak öğrencilere yardım amacıyla kent meydanı, şehirler arası otobüs terminali ve üniversite kampüsünde öğrenci kayıt danışma masaları kuruldu.

Özellikle kent dışından gelen öğrenciler ve velilerin yardım aldığı masalarda, üniversite ve YURT-KUR personelinin yanı sıra Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli de görev alıyor.

Masalarda, yeni kayıt için gereken evrak, kayıt için ödenecek harçlar, yurt ücretleri, kredi ve burslar hakkında bilgi veriliyor. Sıvas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce hazırlanan terörle mücadele konulu broşürlerin yanı sıra Sıvas'ın tarihi ve turistik mekanlarını tanıtan broşür ve bültenler dağıtılıyor. Öğrenci kayıt danışma masalarında, kayıtların sona erdiği 8 Eylüle kadar hizmet verileceği bildirildi.

Terörle mücadele broşürleri

Öğrencilere ve velilerine dağıtılan terörle mücadele konulu broşürlerin kapağında, Büyük Önder Atatürk'ün ''Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız'' sözlerine yer veriliyor.

Ayrıca Atatürk'ün ''Efendiler! Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize görecekleri eğitimin sınırı ne olursa olsun ilk önce ve her şeyden önce, Türkiye'nin bağımsızlığına, kendi benliğine, ulusal geleneklerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek gereği öğretilmelidir'' sözleri yer alıyor.

Terör örgütlerinin kirli emellerini gerçekleştirmede kullandığı en önemli kaynaklardan birinin özellikle 14-25 yaş grubu olduğu, güvenlik güçlerinin aralıksız operasyonlarıyla büyük darbeler yiyen, eleman kazanmak için yaptığı çalışmalarda istedikleri sonuca ulaşamayan terör örgütlerinin, özellikle lise ve üniversite çağındaki gençleri saflarına çekmek suretiyle yeniden toparlanma çabasında oldukları belirtiliyor.
Gençlerden, terör örgütlerinin bu sinsi planlarına karşı dönüşü olmayan bir yola girmeden önce uyanık olmalarının istendiği broşürde, şunlar kaydediliyor:
''Biz sizleri dağlarda eli silahlı ya da cezaevlerinde görmek istemiyoruz. Biz, sizleri gelecekte ülkenin kalkınmasında ve yönetiminde yer alan, dünya bilim literatürüne adını altın harflerle yazdıran birer bilim adamı olarak görmek istiyoruz. Kendi geleceğiniz için ülkenin geleceğine sahip çıkın. Bu halinizle yeryüzünde nefretin değil, sevginin temsilcisi olun.''

Anne babalara öneriler

Anne ve babalara çocuklarını terör örgütlerinden korumaları için çeşitli önerilerde bulunulan broşürlerde, ailelere düşen görevler sıralanıyor.Ailelerden, okulla sıkı diyalog kurmaları, arkadaşlarıyla olan ilişkilerinin kontrol edilmesi, çocuklarının okuduğu kitap, dergi ve gazetelerin, gittikleri dernek, lokal, kahvehane, kültür ve sanat merkezleriyle dinlediği radyo, izlediği televizyon programları, girdikleri internet sitelerinin takibi isteniyor.

Broşürde, terör örgütlerince yürekleri kin ve nefretle doldurularak robotlaşmış kitleler haline getirilmek istenen gençlere sahip çıkılarak, terör örgütlerine hiçbir zaman fırsat verilmemesi uyarısında bulunuluyor.

Terör örgütlerinin 1970 ve sonrası dönemde ülkeye verdiği zararların anlatıldığı broşürlerde, örgütlerin amaçları, hedef kitleleri, örgüte eleman kazandırma yönt


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler