Aşırı sarı bulgura dikkat

Son yıllarda artış gösteren, gıda ürülerinde boyama işlemi, halk sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Bu kez de uyarı Gaziantep'ten geldi. Gaziantep Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz, bazı işletmelerin bulgurun sarı görünüm kazanması için boya kullanmış olabilme ihtimaline karşı halkı uyardı.

Yayınlanma: 02.09.2008 - 09:55
Abone Ol google-news

Gaziantep Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz, bazı işletmelerin bulgurun sarı görünüm kazanması için boya kullanmış olabilme ihtimaline karşı, tüketicilerin aşırı sarı görünümlü bulguru almaktan kaçınmalarını istedi.

Yılmaz,  Buğday üretimi yapan ancak üretim izni bulunmayan bazı işletmelerin, bulgurun aşırı sarı ve canlı durması için katkı maddesi kullanmış olabilecekleri ihtimaline karşı, tüketicilerin duyarlı olması gerektiğini belirten Yılmaz, ''Bazı işletmeler bulgurun sarı görünüm kazanması için boya kullanmaları ihtimaline karşı, tüketiciler aşırı sarı görünümlü bulgurları almaktan kaçınsınlar'' dedi.

Kaliteli ve damak tadına hitap eden bulgurun sert buğdaydan yapıldığını anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle devam etti: ''Kaliteli bulgur, sert buğdaydan yapılıyor. Ancak, son 2 yıldır ülke genelinde yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle sert buğdayda ciddi bir üretim düşüklüğü yaşandı. Bu üretim düşüklüğü de fiyatların aşırı artmasına yol açtı. Bazı bulgur fabrikaları da aşı fiyat artışına karşı bulguru, fiyatı daha düşük olan yumuşak buğdaydan imal etmeye başladı. Bu durumda bulgurdaki fiyat düşüklüğü yanında kalite düşüklüğüne yol açtı.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler