MHP'den Tüzmen'e tepki

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in, "Rus mallarının gümrüklerde daha sıkı kontrol edileceği" yönündeki açıklamalarının, Türkiye'ye maliyetinin çok büyük olduğunu belirterek, "Sayın Tüzmen'in açıklamaları büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Cemil Çiçek'in Bakanlar Kurulu sonrasındaki açıklamalarını ise olumlu buluyorum" dedi.

Yayınlanma: 02.09.2008 - 11:31
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Türkiye ile Rusya arasındaki dış ticarette Türkiye aleyhine çok ciddi bir dengesizliğin bulunduğunu söyledi. "Bu gerçek ortadayken Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Tüzmen'in yaptığı açıklamalar sorumsuzluk örneğidir" diyen Şandır, Tüzmen'in açıklamasından sonra yaş sebze ve meyve piyasasında tedirginlik yaşandığını belirtti.

Özellikle Mersin ve civarında tüccarların yaş sebze ve meyve alımlarını durdurma noktasına getirdiğini ifade eden Şandır, "Çünkü yapılan açıklamalardan sonra tüccar piyasadan mal almaya korkar hale geldi. Bu da üreticileri etkiledi. Sayın Bakan'ın yaptığı açıklamalar üreticiye büyük zarar vermiştir. Bakan'ın açıklamalarının Türkiye'ye çok büyük maliyeti olmuştur" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Şandır, dünkü Bakanlar Kurulunun ardından Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in konu ile ilgili yaptığı açıklamayı ise olumlu bulduğunu kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler