AKP meclis başkanvekillerini seçti

AKP grup toplantısında, TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri ile grup başkanvekillikleri için seçim yapıldı. Basına kapalı yapılan toplantıda, TBMM Başkanlık Divanı'nda AKP'ye düşen meclis başkanvekilliklerine Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut getirildi.

Yayınlanma: 05.08.2009 - 19:10
Abone Ol google-news

AKP TBMM grubu, TBMM Başkanlık seçiminin tamamlanmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Basına kapalı yapılan toplantıda, TBMM Başkanlık Divanı'nda AKP'ye düşen meclis başkanvekilliklerine Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut getirildi.

Grupta, bir süre önce kabine değişikliği sonucunda bakanlık görevlerine getirilen Sadullah Ergin ile Nihat Ergün'ün yerine İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı ile Samsun Milletvekili Suat Kılıç grup başkanvekili oldu. Halen grup başkanvekilliği görevini yürüten Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş ve Nurettin Canikli'nin de bu görevlerine devam etmesine karar verildi.

Daha sonra, AKP'ye TBMM Başkanlık Divanı'nda düşen idare amirliği ve katip üyelikler için seçim yapıldı. Bu görevlere çok sayıda milletvekilinin aday olması nedeniyle, bu seçimler yaklaşık 5 saat süren 3 turda tamamlanabildi.

Yapılan seçimde en çok oyu alan Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Bolu Milletvekili Fatih Metin, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun ile Van Milletvekili Gülşen Orhan katip üyeliklere, Malatya Milletvekimli Ömer Faruk Öz, Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu ile Konya Milletvekili Orhan Erdem ise Meclis İdare amirliklerine seçildi.
Seçimlerin tamamlanmasının ardından grup toplantısı sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler