Leonard Cohen hayranlarıyla buluştu

Türkiye'de müzikseverlerin yıllardır beklediği, efsanevi ozan-şarkıcı, Kanadalı yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen Leonard Cohen, İKSV ve BKM işbirliğiyle dün gece Açıkhava Sahnesi'nde İstanbullu hayranlarıyla buluştu. 40 yılı aşkın müzik kariyerinde ilk kez İstanbul'da sahne alan Leonard Cohen'in hayranlarıyla buluştuğu konseri yaklaşık 5 bin kişi izledi.

Yayınlanma: 06.08.2009 - 10:04
Abone Ol google-news

Sahneye 10 kişilik bir ekiple çıkan Leonard Cohen, tam üç saat boyunca en sevilen şarkılarını seslendirdi. Cohen'in klasikleşmiş şarkıları "Dance Me To The End Of Love", "Famous Blue Raincoat", "Suzanne", "Hallelujah", "So Long Marianne", "I'm Your Man", "First We Take Manhattan" seyircinin büyük tezahüratıyla karşılandı.

Leonard Cohen'in 26 Nisan'da Kanada'da başladığı 2009 Dünya Turnesi'nin Avrupa'daki ilk konseri 1 Temmuz'da Almanya'nın Köln şehrinde gerçekleşti. Sanatçı İstanbul konserlerinden önce, ortalama iki gün arayla Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, Norveç, İrlanda, Portekiz ve İtalya'da konserler verdi. Leonard Cohen'in 2009 Dünya Turnesi, İstanbul'un ardından İspanya, Fransa, Avusturya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Sırbistan, Romanya ve İspanya konserleriyle devam edecek ve 21 Eylül'de Barselona konseriyle sona erecek. 74 yaşındaki Leonard Cohen turne kapsamında Avrupa'nın 16 ülkesinde 34 farklı şehirde 40 konser vererek bir rekora da imza atacak.

Leonard Cohen, bu akşam da saat 21.00'de yine Açıkhava Sahnesi'nde, İstanbullu hayranları için bir konser daha verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler