Takımlar yeni sezona hazır

Turkcell Süper Lig'de yarın başlayacak 2009-2010 sezonu öncesi kulüpler transferlerle kadrolarını güçlendirdi.

Yayınlanma: 06.08.2009 - 08:41
Abone Ol google-news

Yeni sezon hedefleri doğrultusunda flaş isimleri de kadrolarına katan kulüpler, arzuladıkları başarıya ulaşmaya çalışacaklar.

Geçen sezon taraftarlarının beklentilerini karşılayamayan Galatasaray ve Fenerbahçe, yeni sezon öncesi flaş isimlerle kadrolarını takviye etti.

Teknik direktörlüğe dünyaca ünlü Hollandalı çalıştırıcı Frank Rijkaard'ı getiren Galatasaray, Eleno Blumer, Abdul Kader Keita, Leo Franco ve Gökhan Zan gibi yıldız isimleri kadrosuna katarak, taraftarlarını heyecanlandırdı.

Teknik direktör Christoph Daum ile yeniden yollarını kesiştiren Fenerbahçe ise Dos Santos ve Cristian transferleriyle ses getirirken, Bilica, Mehmet Topuz, Özer Hurmacı ve Bekir İrtegün'ü kadrosuna kattı.

Son şampiyon Beşiktaş'ta ise Nihat Kahveci yuvaya dönerken, İtalyan Matteo Ferrari kadroya dahil edildi. Gaziantepspor'un çıkış yapan genç yeteneği İsmail Köybaşı'nı kadrosuna katan siyah-beyazlılar, Alman Fabian Ernst'in yanına vatandaşı Michael Fink'i getirdi.

Bu arada, kuruluşunun 100. yılını kutlamaya hazırlanan Ankaragücü, İngiliz golcü Darius Vassell'i kadrosuna katarak, dikkatleri üzerinde topladı.

Öte yandan, Eskişehirspor Galatasaray'dan Ümit Karan, Fenerbahçe'den Burak Yılmaz'ı, Antalyaspor Sıvasspor'dan Balili'yi, Sıvasspor Ersen Martin'i, Bursaspor Beşiktaş'tan Zapotocny'i kiralayıp, Trabzonspor'dan Hüseyin Cimşir'i alarak dikkat çekti.

 

Top yenilendi

Turkcell Süper Lig maçlarının oynanacağı toplar 2009-2010 sezonunda yenilendi.
Yeni sezonda maçlar Nike'ın ''Total 90 Omni'' adlı topuyla yapılacak. Kırmızı-beyaz renklerdeki topun üzerinde Turkcell Süper Lig logosu bulunacak.

Nike araştırma laboratuvarlarında iki yıl boyunca çeşitli testlere ve bilgisayar simülasyonlarına tabi tutulan bu top, ayrıca dünyanın en iyi futbol kulüpleri ve futbolcuları tarafından da denendi.

Turkcell Süper Lig'in yeni topu ilk olarak 7 Ağustos Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş maçında kullanılacak.

Bank Asya 1. Lig ve Fortis Türkiye Kupası maçlarında da kullanılacak ''Total 90 Omni''nin, üretiminde kullanılan üstün teknikler sayesinde havada doğru gidiş ve dizayn özellikleri ile dünyada bugün kullanılan futbol topları arasında hedefe en hızlı ve en doğru ulaşan top olma özelliğini taşıdığı belirtiliyor.

 

PAF yerine A2 geldi

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezon öncesi aldığı kararla, 2009-2010 sezonundan itibaren Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig takımlarının 23 yaş altı futbolcularına yönelik bölgesel lig olan A2 Ligi'nin kurulmasını kararlaştırdı.

A2 Ligi'ne, Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de bulunan kulüpler 01 Ocak 1990 (U-20) ve daha sonraki tarihlerde doğmuş oyuncularıyla katılacak. Bu kulüpler, kadrolarında 01 Ocak 1987 (U-23) veya daha sonraki tarihte doğan, kaleciler dahil 3 kişi bulundurabilecek. En az 3 yıldır yasalara uygun olarak Türkiye'de yerleşik ve yaşı tutan yabancı futbolcular da kulüplerin kadrolarında yer alabilecek. Şimdiye kadar uygulanan PAF Ligi'nin yerini alacak olan A2 Ligi, TFF Profesyonel Maç Planlama ve Organizasyon Müdürlüğü tarafından düzenlenecek. A2 Ligi takımlarının maçlarında görev yapacak hakem dörtlüsü MHK tarafından atanacak.

PAF Ligi'ne göre en büyük farkı bölgesellik olan A2 Ligi'nde yer alacak 36 takım, 4 gruba ayrılacak. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonucunda gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar play-off'a kalacak. 4'er takımlı 2 grupta tek devreli lig usulüne göre oynanacak play-off'ta gruplarını lider tamamlayan 2 takım, A2 Ligi Türkiye Finali'nde karşı karşıya gelecek. A2 Ligi'nde disiplin ihlalleri konusunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu yetkili olacak. Bu ligde mücadele edecek Bank Asya 1.Lig kulüplerinin deplasman maçlarındaki ulaşım masrafları TFF tarafından ödenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon