Şaban Dişli'den istifa

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu'ndaki (MYK) görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Rüşvet almakla suçlanan Şaban Dişli'nin MYK üyeliğinden istifasıyla Genel Başkan Yardımcılığı görevi de sona erdi.

Yayınlanma: 02.09.2008 - 13:40
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, yaptığı yazılı açıklamada, ''CHP'nin asılsız iddia ve iftiralarla şahsım üzerinden partimi yıpratmasına daha fazla izin vermemek için, kurucu mensubu olmakla her zaman iftihar ettiğim AKP'nin bugüne kadar büyük bir şeref ve onurla yürüttüğüm MKYK ve MYK üyeliği görevlerimden istifa kararı almış bulunuyorum'' ifadelerini kullandı.

MYK üyeliğinden istifasıyla Genel Başkan Yardımcılığı görevi sona eren Dişli, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere mesai arkadaşlarına saygısının ve sorumluluk anlayışının bir gereği olarak istifa kararını açıklamak için dün son kez katıldığı MYK toplantısında kurul üyelerini ''Üzerine atılan iftiralar konusunda bilgilendirmeyi'' ve ''Başbakan Erdoğan'ın müsaadelerini almayı beklediğini'' bildirdi.

"Hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyım"

Şaban Dişli, şunları kaydetti:
''Bilinmelidir ki bu kararımın birinci gerekçesi, şahsi hukukumun daima üstünde tuttuğum partimin hukukunu CHP'nin iftira siyaseti ve haksız saldırılarına karşı korumak olmuştur. İkinci gerekçem ise şeref ve haysiyetime yönelik ağır iftiralar karşısında hukuk önünde daha güçlü bir mücadele verebilmektir.
Hukukun temel ilkeleri, suçu mahkemelerce sabit olmadıkça herkesin masumiyetini esas almayı gerektirdiği halde, aksi yöndeki yargı kararlarına rağmen CHP yönetimi hem hakim hem savcı yerine geçerek hakkımda yargısız infaz kararı vermiştir.
Şimdi hukuk önünde hesaplaşma zamanı gelmiştir. CHP'nin iftiralarına karşı hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyım. ''Bugüne kadar yürüttüğüm görevlerimde benden desteklerini esirgemeyen Sayın Başbakanım ve Genel Başkanım başta olmak üzere bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyor, aileme ve seçmenlerime karşı sorumluluklarımın gereğini yerine getirmekten asla çekinmeyeceğimi ve güvenlerini hiçbir zaman boşa çıkarmayacağımı ifade etmek istiyorum.''

CHP 'Dişli milletvekilliğinden de ayrılmalı'

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Olayda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de sorumluluğu olduğunu ve Başkan Kadir Topbaş’ın Dişli’ye destek olan açıklamalar yaptığını belirterek, Topbaş’ın da istifa etmesi gerektiğini savundu.

AKP’de çok sayıda milletvekili Dişli’nin partiyi fazla yıpratmadan yönetimdeki görevinden istifa etmesi gerektiğini sık sık dile getirmişti. Başından beri gelişmeleri izleyen Başbakan Erdoğan, en son toplanan MYK’da da sessiz kalmayı tercih etti.

AKP yöneticileri ise, Dengir Mir Mehmet Fırat, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Sadullah Ergin'e yönelik Ali Dibo iddialarına sert yanıtlar vermelerine karşın neden bu konuda suskun kaldıkları yolundaki soruları, “Ortada bizce bir rüşvet durumu söz konusu değil. Onun dışındaki ticari meseleler de doğrudan partiyi değil Dişli"yi muhatap alıyor. Dişli'nin de kendisini savunabilecek imkan ve konumu vardı” şeklinde yorumluyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler