Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet'in 'Enerji alanında işbirliği' haberinde Putin'in Ankara ziyaretinde iki ülke arasında 12 protokol ve 8 belgenin imzalandığı yer alırken Hürriyet'in 'Öcalan'ın gizli ifadesi' haberinde ise PKK ile Ergenekon arasında bağlantı iddiası üzerine Öcalan'ın 125 sayfalık dilekçe yazdığı belirtiliyor.

Yayınlanma: 07.08.2009 - 06:46
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Enerji alanında işbirliği


Rusya Federasyonu Başbakanı Putin’in Ankara ziyaretinde iki ülke arasında gaz, petrol ve nükleer enerjiyi de kapsayan 12 protokol ve 8 belge imzalandı. Türkiye, Rusya’ya Nabucco’ya rakip Güney Akım Boru Hattı Projesi için Karadeniz’de fizibilite araştırması yapma izni verdi. Rusya da Çalık Grubu’na ait Samsun-Ceyhan Petrol Boru Hattı’na petrol vermeyi kabul etti.


HÜRRİYET

Öcalan'ın gizli ifadesi


Birinci iddianamede PKK ile Ergenekon arasında bağlantı olduğunun öne sürülmesi üzerine Öcalan, 125 sayfalık bir dilekçe yazdı. Ancak bu dilekçeye devlet sırrı içerdiği için Bursa Savcılığı el koydu.


MİLLİYET

TV'den gol kurtarmak kolay


Ergenekon savcılarına darbe planlarından haberdar olduğunu söylediği halde gereğini yapmadığı için eleştirilen eski Genelkurmay Başkanı Özkök, çevresine şu değerlendirmeyi yaptı: "Kalede olmadan gol kurtarmak kolay".


RADİKAL

Eski Baykal'ı arıyorum


Ahmet Türk, 12 Eylül'den sonra cezaevinden çıktığında ziyaretine gelip 'Hesap sorma' sözü veren 'eski dostu' Baykal'ı özlemiş: Yine oturup rakı içerek konuşabilsek keşke...


AKŞAM

Kart affı hüsran


Kredi kartı borcunu zar zor döndürmeye çalışanlar unutulup sadece icralık olanlar af kapsamına alındı. İşte sonuç: Başvuru yüzde 10'da kaldı.


POSTA

Suçları ne?


Adana'da eve giren hırsız çalacak bir şey bulamayınca 1.5 aylık ikizlerden birini kaçırmaya kalktı. İkizlerden diğeri ağlayıp anneyi uyandırınca hırsız korktu ve bebeği bırakıp kaçmak için balkondan atlayınca öldü. Ev sahibi de 3 çocuklu çifti, "Hırsızın yakınları gelip eve zarar verir" diye kapı dışarı etti.


VATAN

Kremlin'le yeni dönem


Erdoğan, Putin ve İtalya Başbakanı Berlusconi'nin dün Ankara'da 3.5 saatlik çetin pazarlığı sonuç verdi. Türkiye ve Rusya arasında ilişkilerin seyrini değiştirecek önemde dev enerji projeleri imzalandı.


HABERTÜRK

Putin kazandırdı


Rusya Başbakanı Putin'in tarihi Ankara ziyaretinde başta enerji olmak üzere 40 milyar dolarlık 20 protokol imzalandı.


BİRGÜN

Şahin'in villası yakınının üstüne


Akfırat Belediyesi yolsuzluğunda, Meclis Başkanı Şahin için bir akrabasına verildiği iddia edilen villanın tapusu ortaya çıktı. Villa tapusu, Şahin'in eşinin kuzeninin üzerine yapılmış.


SABAH

Yüzyılın anlaşması


Erdoğan ve Putin, imza koydukları 20 anlaşmayla hem küresel enerji köprüsü kurdular, hem de Türkiye ve Rusya'nın kaderlerini kenetlediler.


TERCÜMAN

Dev anlaşma


Türkiye, geçen ay Ankara'da imzaladığı Nabucco Anlaşması'ndan sonra Rusya ile de gaz ve petrol alanında işbirliği için el ele verdi.


YENİ ŞAFAK

Bahçeli çözüm için büyük şans


Başbakan Erdoğan'la görüşmesini 'tarihi bir fırsat' olarak değerlendiren DTP lideri Ahmet Türk "Kürt sorununun çözümünde en büyük şans Sayın Bahçeli" dedi.


ZAMAN

Ergenekon'un yargıyı ele geçirme planları deşifre oldu


Üçüncü Ergenekon iddianamesi, yargıya nasıl müdahale edildiğini gözler önüne serdi. Kent Otel toplantılarını, HSYK üyesi Ertosun'un 'dostum' dediği Ergenekon sanığı Engin Aydın'ın organize ettiği belirtiliyor. Toplantıların amacı "Kurumlara sızmak için atama yaptırmak, atanması istenmeyenleri engellemek" şeklinde özetleniyor. İddianameye göre, YARSAV Başkanı Eminağaoğlu ise Yargıtay üyesi olabilmek için Engin Aydın'dan yardım istemiş.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler