Adıyaman'da deprem

Adıyaman'da sabah saatlerinde merkez üssü Samsat İlçesi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrasında bir çok bina kullanılamaz hale geldi. Deprem Şanlıurfa ve bazı ilçelerinde de hissedildi.

Yayınlanma: 03.09.2008 - 06:22
Abone Ol google-news

Adıyaman'da, 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 05.22'de merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde ''şiddetlice'' bir deprem kaydedildi. İlçede artçı sarsıntıların devam ettiği bildirildi.
Deprem sonrasında Samsat'ın yanı sıra, Kahta ve Adıyaman merkezinde de bir çok bina kullanılamaz hale geldi.

Adıyaman ve çevre illerden de hissedilen deprem sonrasındaki artçı sarsıntılar nedeniyle vatandaşlar evlerine giremedi.

Deprem, Şanlıurfa ve bazı ilçelerinde de hissedildi. Deprem nedeniyle korkuya kapılan vatandaşlar, dışarı çıkarak park ve bahçelerde bekledi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Samsat ilçesinde meydana gelen depremin ardından incelemelerde bulundu.
İncelemelerinin ardından, gazetecilere açıklama yapan Sodan, ''Depremin olduğu yerdeyiz. Samsat'ta incelemelerde bulunduk. Çok ciddi bir hasar olmamakla beraber, sağlık ocağı lojmanlarında önemli çatlaklar ve hasarlar var'' dedi.
Sağlık ocağının gerekli incelemenin tamamlanmasının ardından yıkılarak, yeniden yapılabileceğini ifade eden Sodan, teknik heyetin bu konuda bugün incelemelerini tamamlayacağını bildirdi.

Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ise bütün köylerle iletişim içinde olduklarını, kendilerine gelen bilgilere göre önemli bir hasarın olmadığını söyledi.
Kaşıkçı, şunları kaydetti:
''Bazı evlerde daha önceden de oluşmuş olan çatlaklar ya da depremle oluşan hafif çatlaklar var. Her köyde köy korucularından ve muhtarlardan bilgi aldık. Önemli bir şey yok. Vatandaştan bize yansıyan önemli bir problem olmadı. İlçedeki sağlık ocağı lojmanı dışında önemli bir hasar yok''

Samsat Sağlık Grup Başkanı Dr. Engin Çalgan da bu sabah yaşanan depremin ardından, sağlık ocağına 6 yaralının getirildiğini söyledi.
Çalgan, ''Yaralı olarak getirilen bir polis memuru, daha önce de deprem korkusu yaşadığı için pencereden atlamış. Kolunda kırıklar oluştuğu için buradaki müdahalenin ardından Adıyaman Devlet Hastanesine sevk edildi. 3 kişi yaşadıkları korku nedeniyle travma geçirmiş, tedavileri yapılıp evlerine gönderilmiş. Bir kişi korku nedeniyle evinin damındaki merdivenlerinden düşerek yaralanmış. Bir kişi ise panik sırasında düşerek yaralanmış. Ciddi bir yaralanma yok'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler