''Kürt sorununun çözümü ekonomiktir''

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kürt sorununun ekonomik kalkınma ile çözülebileceğini belirterek, "ulusal sorunlar oy avcılığı için kullanılmamalıdır" dedi.

Yayınlanma: 07.08.2009 - 18:27
Abone Ol google-news

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, geçtiğimiz yıl mayın patlaması sonucu şehit olan Önder Muratoğlu adına Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaptırılan ilköğretim okulunun temel atma törenine katıldı. Yozgat'a gelişinde yurttaşların yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan Sarıgül, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, iktidar ve muhalefetin Türkiye'deki sorunları çözmekte yetersiz kaldığını belirterek, "ülkemizde yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var,bu ihtiyacı gidermek için Türkiye Değişim Hareketi olarak ülkemizi karış karış dolaşıyoruz" dedi.

Sarıgül, daha sonra Şişli'de ikamet eden ve geçtiğimiz yıl terör saldırısında hayatını kaybeden şehit er Önder Muratoğlu adına memleketi Sorgun'da yaptırılan ilköğretim okulu'nun temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Mustafa Sarıgül, Güneydoğudaki sorunların silahla değil barışla çözülmesi gerektiğini belirterek, "Artık çocuklarımız ölmesin,analar ağlamasın. Diliyorum ki bir şehidimiz için yaptırdığımız son okul olsun" dedi.

Ulusal sorunların oy avcılığı olarak kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Sarıgül, şunları söyledi:  "Güneydoğu sorununun çözümü ekonomiktir.Bütün partiler toplanarak bu sorunu ulusal mutabakatla çözmelidir. Doğu ve Güneydoğu ekonomisini güçlendirirsek, herkesin kendi dilini ve kültürünü yaşayabileceği bir barış ve özgürlük ortamı sağlarsak sorunları büyük ölçüde çözmüş oluruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler