Hatay'da çatışma:1 şehit

Hatay'da, terör örgütü mensupları devriye görevi yapan askerlere silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda bir asker şehit oldu, bir asker de yaralandı.

Yayınlanma: 08.08.2009 - 06:01
Abone Ol google-news

Antakya'nın merkeze bağlı Karlusu beldesi yakınlarındaki askeri radar mıntıkasında, devreyi görevi yapan askerlere terör örgütü mensuplarınca ateş açıldı. Saldırıda Yusuf Tiryakioğlu isimli asker şehit oldu, Cüneyt Sevinçkan de yaralandı.

Hatay Vali Vekili Ömer Bedrettin Sağsöz, Antakya merkeze bağlı Karlısu beldesi yakınlarındaki askeri radar mıntıkasında, terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu yaralanarak Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan asker Cüneyt Sevinçkan'ın, askeri uçakla GATA'ya gönderildiğini söyledi.

Sağsöz, saldırıda şehit olan asker Yusuf Tiryakioğlu için ise İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendiğini, törenin ardından memleketi Ordu'nun Kabataş ilçesine gönderileceğini belirterek, ''Yaralı askerimize acil şifalar, şehidimizin ailesine sabırlar diliyor, acılarını paylaşıyorum. Türk milletinin başı sağolsun'' dedi.

Antakya'nın merkeze bağlı Karlısu beldesi yakınlarındaki askeri radar mıntıkasında, gece, terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu devreyi görevi yapan askerlerden Yusuf Tiryakioğlu şehit olmuş, Cüneyt Sevinçkan da yaralanmıştı.

 

Operasyonlar sürüyor

Çatışmanın meydana geldiği bölgeye takviye kuvvet gönderildiği, terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonun sürdüğü bildirildi.

İlker Başbuğ'a başsağlığı ve geçmiş olsun mesajı

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanlığı görevini yarın düzenlenecek bir törenle Mehmet Ali Şahin'e devredecek olan Köksal Toptan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı ve geçmiş olsun mesajı gönderdi. 

 

Operasyonda 1 PKK'li ölü ele geçirildi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bir güvenlik görevlisinin de yaralandığı operasyonda, bir PKK'li ölü ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yeralan bilgiye göre, Hatay'ın İskenderun ilçesi dağlık arazi kesiminde, bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile karşılaşılması üzerine çıkan çatışmada, bir güvenlik görevlisi şehit oldu, bir güvenlik görevlisi yaralandı.
Bölgede devam eden operasyonda bugün saat 05.00'de, bir terörist silahı ile birlikte (M16 piyade tüfeği) etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

Bu arada, Diyarbakır'ın Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış bir adet patlayıcı düzeneği bulundu. Patlayıcı madde düzeneği güvenlik güçlerince imha edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler