Alaçatı'da rüzgar dinmiyor

Hafta sonu Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından organize edilen Windsurf Türkiye Şampiyonası'na sahne olan Alaçatı, 10-15 Ağustosta Dünya Slalom Windsurf Kupasına ev sahipliği yapacak.

Yayınlanma: 08.08.2009 - 08:05
Abone Ol google-news

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesinde yarın tamamlanacak Türkiye Şampiyonası'nın 2. ayağının ardından, Alaçatı koyu bu kez Profesyonel Windsurfçüler Birliği (PWA), TYF ve Sportworks organizatörlüğünde, Alaçatı Belediyesi'nin desteği ile 10-15 Ağustos 2009 tarihlerinde yapılacak Pegasus Airlines PWA Dünya Slalom Windsurf Kupası 6. ayak yarışlarına sahne olacak.

Milli sörfçü Bora Kozanoğlu, Türkiye Şampiyonası'nın ilk ayağının Datça'da yapıldığını hatırlatarak, orada 100'e yakın sporcunun yarıştığını, Alaçatı'da bu rakamın 140'a yaklaştığını söyledi.

Her geçen gün sporcu sayısının arttığını ve buna paralel olarak rekabet ortamının da geliştiğini kaydeden Kozanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye Şampiyonası'nın buradaki ayağını da kazandıktan sonra Dünya Kupası'nda da ilk üçe girmek istiyorum. Dünya Kupası'nın bir ayağının Alaçatı'da yapılması çok büyük bir olay ve bizim için onur verici. Bu tür organizasyonlar ülkemizi yurt dışında tanıtıyor. Bütün yarışçılar, buradaki yarışı iple çekiyor. Çünkü Alaçatı, dünyadaki en rahat platform. Bütün yarışçılar buradan mutlu ayrılıyor ve tüm dünyada burayı anlatıyorlar. Buradaki misafirperverliği, rüzgarın güzelliğini, restoranları, gece hayatını. Alaçatı, çok büyük bir kompleks. Bütün bu unsurlar burayı bir sörf merkezi haline getirdi.''

Bonaire Adası'nda 12-18 Temmuz'da yapılan International Funboard Class Association (IFCA) Gençler Slalom Dünya Şampiyonası'nda birinci olan 18 yaşındaki Enes Yılmazer de yaptığı açıklamada, şampiyonluğunun hem Türk rüzgar sörfü hem de gençler için büyük bir başarı olduğuna inandığını söyledi.

Bundan sonra da bu başarıların süreceğine olan inancını dile getiren Yılmazer, ''Bugün Türkiye Şampiyonasının ikinci ayağını yaptığımız Alaçatı, her açıdan mükemmel. Windsurf çok görsel bir hale geldi. Türkiye Şampiyonası'nın ardından, Alaçatı'yı yerinden oynatacak yarış Dünya Kupası olacak'' dedi.
 

PWA Dünya WINDSURF Kupası

Dünya Slalom Windsurf Kupası'nda 2008 Şampiyonu ve 49.09 deniz mili ile Dünya hız rekortmeni Antoine Albeau, 12 kez Dünya Şampiyonu Björn Dunkerbeck, dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alan Finian Maynard, Kevin Pritchard, kadınlar kategorisinde Karin Jaggi, Valerie Ghibaudo gibi isimlerin yanı sıra Türkiye'den de Ertuğrul İçingir, Bora Kozanoğlu, Çağla Kubat ve Lena Aylin Erdil de Pegasus Airlines PWA Dünya Windsurf Kupası'nda 45 bin Avro'luk ödül için mücadele edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler