Torak Holding: Hukuksuzluk

Toprak Holding A.Ş. Hukuk İşleri Grup Başkanlığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Toprak Grubu'na ait iki hafta önce el koyduğu iki şirketten sonra geri kalan 20 şirkete daha hukuksuz bir şekilde el koyduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 08.08.2009 - 09:11
Abone Ol google-news

Toprak Holding A.Ş. Hukuk İşleri Grup Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, TMSF'nin, Toprak Grubu'na ait iki hafta önce el koyduğu iki şirketten sonra geri kalan 20 şirkete daha ''hukuksuz'' bir şekilde el koyduğu ileri sürüldü.

Bu işlemlerin yürütmesinin durdurulması için dava açılacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''TMSF'nin bu el koyma kararını avukatlarımıza tebliğ etmeden önce bazı kadrolu TMSF gazetecilerine bildirerek el koyma işlemini kendileri yerine, bu sabah bazı gazetelerden okuyarak öğrenmemize sebep olmasına anlam veremiyoruz. Bu el koyma işlemlerinin yürütmesinin durdurulması, bilahare iptali için Danıştay 13. Dairesi nezdinde dava açacağız.

TMSF Türkiye ve dünya tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, Halis Toprak'ın haftalardır kamuoyunu meşgul eden evliliğini de fırsat bilip TMSF'ye borcu olmayan şirketlerimize el koymuştur.

TMSF'nin şirketlere el koymasının amacı, işadamı Remzi Gür'e 140 milyon lira ekspertiz değeri olan İstinye Aslanlı Köşk'ü 23,8 milyon liraya, 153 milyon lira ekspertiz değeri olan Toprak Center'ı Çalık grubuna 88 milyon liraya devrinin sağlanmasıdır. Bahse konu 2 gayrimenkulün tapuları halen Halis Toprak ve Toprak grubu şirketlerinin üzerinde bulunmaktadır. Bu davalarımızı şirketlerimize haksız şekilde el koyarak geri çektirmeye zorlayarak tapu devirlerini gerçekleştirmek istemektedirler. Zaten TMSF Başkanı Ahmet Ertürk bu niyetini bugunkü bir gazetede yayımlanan 'Toprak Grubuyla masaya oturmaya hazırız' açıklamasıyla ifşa etmiştir. Toprak Grubu'nun TMSF ile masaya oturmasına gerek yoktur, çünkü Toprak Grubu TMSF'ye borçlu değildir ve 450 milyon dolarlık protokol borcunu 480 milyon dolar olarak fazladan ödemiştir. Bu gerçeğin de yüce Türk Yargısı tarafından önümüzdeki süreçte karara bağlanacağına ve Toprak Center ve İstinye Aslanlı Köşk'ün satışlarının iptaliyle birlikte tüm şirketlerimizin tekrar Toprak Grubu'na iade edileceğine inancımız tamdır. TMSF Toprak Grubu;nun davalarını geri çekmesi ve Aslanlı Köşk ve Toprak Center'ı yandaşlarına hediye edilmesini sağlamak ve grubumuzu TMSF ile masaya oturtmak için grubumuzun borcunu 'ölümü gösterip sıtmaya razı etmek' amacıyla milyar dolarlara çıkarabilir, ancak yüce Türk Yargısı'nın yukarıda da bahsettiğimiz üzere TMSF'ye borcumuzu fazlasıyla ödediğimizi karara bağlayacağına inancımız tamdır.''

Toprak Holding açıklamasında ayrıca, TMSF ile Toprak Grubu arasındaki çeşitli iddia, dava ve yargı süreçleri ile bunlara ilişkin gelişmelere de yer verildi.

 

Toprak Grubu'nun tüm şirketleri TMSF'ye geçti
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler