Gül, Bitlis'te

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bitlis'te Cemil Özgür Endüstri Meslek Lisesi'nin açılışını yaptı ve Bitlis Eren Üniversitesinin temelini attı.

Yayınlanma: 08.08.2009 - 10:59
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cemil Özgür Endüstri Meslek Lisesinin açılış törenine katıldı. Okula gelişinde Bitlisli hayırsever iş adamı Cemil Özgür tarafından karşılanan Gül'e, Bitlis yöresine ait halk oyunları gösterisi sunuldu.


Gül, törende yaptığı konuşmada, uzun zamandır Cumhurbaşkanı gelmeyen Bitlis'i ziyaret etmekten ve bu ziyaretin yarattığı heyecanı görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.
Bir yandan Bitlis'in kurtuluş yıl dönümü kutlanırken diğer yandan okul açılışı, üniversite temel atma töreni gibi güzel hizmetlerin sunulmasına şahitlik edilen böyle günlerin illeri ziyaret etmek için fırsat olduğunu belirten Gül, Cumhurbaşkanı olarak özellikle Anadolu'nun küçük illerini ziyaret etmeyi ve yakından görmeyi önemsediğini söyledi.
Bitlis'in tarihi anlamı bulunan kadim bir şehir olduğunu ifade eden Gül, buradan bir çok Türk boyunun geçtiğini, medeniyetlere ev sahipliği yaptığını anımsattı.

Zaman ve değişen koşulların bazı şehirleri büyüttüğünü, bazı şehirleri ise küçülttüğünü, bunun da anlaşılması gereken bir şey olduğunu söyleyen Gül, bütün şehirlerin modernleşmesi için hizmetlerin aksatılmaması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, 2002 yılında ziyaret ettiği Bitlis ile bugünkü Bitlis arasında çok büyük farklar bulunduğuna işaret ederek, gelişmelerin geleceğin daha da güzel olacağını gösterdiğini söyledi.

Kamu hizmetlerinin Türkiye'nin dört bir yanına gittiğini, şehirlerin yetiştirdiği iş adamlarının, yatırımcıların da doğdukları yeri unutmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Gül, ''Cemil Özgür de bu okulu yaptırarak, doğduğu şehre borcunu ödüyor'' dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, sadece Bitlis'te değil, başka kentlerde de hizmetleri bulunan Cemil Özgür'ün, 70 yıl önce Bitlis'ten ayrılmasına rağmen doğduğu yere bağlı olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, hizmetlerinden dolayı Özgür ve ailesini tebrik etti.

Bitlis'te hayır işlerinde herkesin yarış içinde olduğunu gördüğünü ve bundan gurur duyduğunu ifade eden Gül, bir çok ailenin şehirlerine bağlılık gösterdiğini, kendilerinin de bu hizmetleri sunanları takdir ettiğini, ödüllendirdiğini belirtti. Gül, Bitlis'te yaşananların başka şehirlere de örnek olmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler