Putin'den ABD gemilerine tepki

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, ABD'nin Gürcistan'a insani yardımı neden son sistem füzelerle donatılmış donanma gemileriyle getirdiğinin merak konusu olduğunu söyledi. Putin "Bu duruma Rusya'nın bir yanıtının mutlaka olacak" dedi.

Yayınlanma: 03.09.2008 - 07:12
Abone Ol google-news

Özbekistan'ı ziyaret eden Vladimir Putin, burada gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Karadeniz'e giren NATO gemileri konusunda, "Elbette buna bir yanıtımız olacak" dedi. Putin, yanıtlarının "Serinkanlı ve yumuşak olacağını" ifade ederken, bunun ne olacağını soran gazetecilere, "Göreceksiniz" karşılığını verdi.

Putin, ABD gemilerinin insani yardım getirdiğinin belirtildiğini hatırlatarak, "Eğer insani yardımdan sözediyorsanız o zaman bu malzemenin, saldırının kurbanlarına verilmesi gerekir, o da Güney Osetyalılar'dır. Dolayısıyla Amerikalıların Gürcistan kıyılarında ne aradığını anlamıyoruz. Ama tabii bu bir zevk meselesi. Amerikalı muhataplarımızın kendi tercihleri. Ama o zaman da ikinci bir soru ortayla çıkıyor: İnsani yardımı neden, son sistem füzelerle donatılmış donanma gemileriyle sunuyorsunuz?" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler