Modada eski zamanlar

2009 sonbahar kış modası 60’lı, 70’li ve 80’li yılları geri getiriyor. İspanyol paçalar, vatkalar fırfırlar ve danteller hızla dönerken siyah tahta çıkıyor. Dünya moda haftalarında görülen çeşitli defileler, 2009 sonbahar ve kışının ipuçlarını vermişti.

Yayınlanma: 03.09.2008 - 07:08
Abone Ol google-news

Biz burada hala yazın tadını çıkarmaya çalışır ve incecik giysilerimizle dolaşırken modacılar kürklerle, paltolarla uğraşıyor. Birer ikişer yeni koleksiyonlarını kadınların beğenisine sunmaya başlayan markalar da sonbahar ve kışın gösterişini müjdeliyor.Bu kış yine geriye dönüş akımının kurbanı olacağız desek yalan olmaz. Bunun ipucu şimdiden yeni koleksiyonunu çıkaran markaların vitrinlerinde gizli. 20 yıl önce gardıroplardan zorla kovaladığımız füzolar geri döndü! Füzoları hatırlamayanlar ya da çoktan unutmuş olmayı dileyenler için, şu taytların ayaklara geçeni desek ne yazık ki hatırlarsınız. Demedi demeyin, kendinizi mağazalarda bir füzo ararken bulabilirsiniz önümüzdeki aylarda Aslında en korkuncu 80li yıllardaki dolma saçlar, büyük fiyonklu, fırfırlı gömlekler, yüksek belli pantolonlar ve özellikle vatkaların geri dönüşü. Eski fotoğraflarına bakıp Bunları nasıl giymişimdiye düşünenler için üzgünüz. Aynı şeyleri tekrar giyeceksiniz.

Bu kış tasarımcılar kadınları oldukça gösterişli bir görünüme büründürecek. Kadifeler, kürkler, tüvitler, sivri topuklar ve göz alıcı detaylar... Gelelim sonbahar modasını belirleyen diğer faktörlere. Bu sonbahar ve kış aylarında yazın bize göz kırpan çiçeklere veda etmiyoruz. Kış çiçekleri içimizi ısıtmaya devam edecek elbiseler ve aksesuarlarda. Çiçeklere inat siyah hakimiyetini sürdürecek. Geçen kışın erkeksi görünümü ise devam ediyor. Renkler, keskin kesimler, ceketler ve ceket-pantolon takımlar koyu renkleriyle kadınsı-erkeksi görünümü birleştiriyor.

Baştan ayağa siyah

Bu sonbahara damgasını siyah renk vuracak. Sadece depresif, ya da gotik tarza bürünen kadınları değil herkesi saracak siyahın yeni imajı. Siyah hiç bu yıl olduğu kadar yaratıcı, ışıltılı olmamıştı. Hem gizemli hem de modern görünmek isteyenler siyaha geri dönüşlerini yapabilirler. Siyah sadece elbiselerde değil, pantolonlar, gömlekler, trençkotlar, ceketler ve paltolarda. Siyahı yumuşatarak giymek isteyenler ise canlı renkte kemer ya da aksesuarla kombinleyebilir.

Nötr ya da parlak renkler

Bu sonbahar renklerin hem canlıları hem de en solgunları siyahla birlikte. Toz pembe, toz mavi, bej gibi renkler keskin renkleri tercih etmeyenler için. Siyah, beyaz, nötr renklerin yanında kadınları iyi hissettirmek için canlı renklere de ihtiyaç var tabii ki. Özellikle detaylarda kullanılan turuncu ve morun her tonu bu kış giysilere canlılık katıyor. Geçen yılın favori rengi griden hala vazgeçemiyoruz. Ancak siyahın ilk sıraya yerleşmesiyle gri biraz daha arka planda kaldı.

Ekose

Bu sezon kasaba yaşamından oldukça etkilenen modacılar, ekoseyi de bol keseden harcadı. Gömlek, bluz ve pantolonlarda göreceğimiz ekose, sıkça karşımıza çıkacak. Giyilmesi pek kolay bir desen olmadığından aksesuarlarda desen olarak da tercih edebilirsiniz.

Kemer

Bu kadar erkeksi renk ve modelin yanında kadınsılığı da ön plana çıkarmak gerekiyordu tabii ki. Bunun için de kesimlerle birlikte kemerler de imdadımıza yetişecek. Özellikle paltoların, elbiselerin bellerine takılacak kalın ve gösterişli kemerler geçen kış olduğu gibi bu sonbahar ve kışın da vazgeçilmezi olacak.

 Kürk

Bir zamanlar lüksün simgesiydi kürk. Biraz uç bir detay olduğundan ya seveni ya da nefret edeni vardı. Kürk bu sonbahar, aksesuar detaylarında, yeleklerde, ceketlerde ya da yaka ve manşetlerinde geri dönüyor. Tabii gerçek olmamak şartıyla! Kürklerle birlikte püsküller, saçaklar da süsleyecek giysileri. Deri ve süetten yapılan püsküller Amerikan kovboylarının havasını sokaklara getiriyor.

 Yüksek bel

Yıllardır rahatlığına alıştığımız düşük bel pantolonların tahtı geçen yıl sallanmaya başlamıştı. 2008-2009 sonbahar - kış sezonu ise düşük beli, temelli değilse bile tahtından indirdi. Yine geriye dönüş akımıben buradayım diyor pantolonlarda. Evet doğru tahmin ettiniz: İspanyol paçalar geri dönüyor. Bu kış pantolonlar hem yüksek belli hem de olabildiğince geniş, paçaları da giderek genişliyor.

Elbise

Yeni sezonda özellikle mini elbiseler, baskılı ya da düz kumaşlarla kadınların şıklığına şıklık katacak. Kemerlerle ve kuplarla zenginleşen mini elbiseler sayesinde yazın alıştığımız rahatlıktan geri kalmayacağız. Unutmadan, triko elbiseler bu sezon oldukça revaçta olacak, ister altında taytla, ister dar pantolonlar, ister opak çoraplarla.

Kış çiçekleri

Romantik periler, 60ların çiçek çocukları yeniden doğup, sonbaharda önümüzdeki bahara kadar unutulmayı reddederek gardıroplarımıza konuyor. Özgürlüğün çiçek buketleri yazımızı renklendirdi. Yaz geçer yine gelir ancak modacılar hala çiçeklerden ilham almaya devam ediyor. Ekose ve baştan aşağı aynı renk giyinme modasının arasında kış bahçeleri elbiselerimizi, bluzlarımızı, eteklerimizi renklendirecek.

 Fırfır ve dantel

Gömlek, tunik, elbise ve bluzlarda bu sezon bolca fırfır göze çarpacak. Bu detay özellikle gömleklerin yaka ve manşetlerinde kullanılıyor. Ceket ve pantolonların içinde göz alıcı bir detay oluşturacak olan fırfırlı bluzları rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Fırfırlarla birlikte bu sonbahar dantel de altın çağını yaşayacak. Bluzların ya da elbiselerin yaka detaylarında, eteklerde, elbiselerde göreceğimiz dantel işlemeler özellikle siyah rengiyle dikkatleri çekecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler