Yurttaşa değil AKP'ye hizmet

Türkiye, kamyona binip kömür taşıyan, seçim öncesi beyaz eşya dağıtan, içkiyi yasaklayan, Başbakan'ın oğlunu uğurlayan, makamına çıkan merdivendeki kırmızı protokol halısına basılmaması talimatı veren valilerle AKP döneminde tanıştı.

Yayınlanma: 09.08.2009 - 08:12
Abone Ol google-news

AKP iktidarıyla birlikte göreve atanan valiler, kararlarıyla dikkat çekiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın vücut dilinden anlayan bürok-rat istemesinin ardından değişik dönemlerde atanan devletin valileri, milletten çok AKPye hizmet için birbirleriyle yarıştılar. Başbakanın vali ve kaymakamların kamyonlara binip yoksullara kömür dağıtma talimatını anında yerine getirenler gibi yerel seçim öncesi beyaz eşya dağıtan vali de çıktı. AKP döneminde Türkiye, içkiyi yasaklayan, Başbakanın oğlunu uğurlayan, çocukları eylemlere katılan aileleri yeşil kartlarını almakla tehdit eden, makamına çıkan merdivendeki kırmızı protokol halısına basılmaması talimatı veren valilerle tanıştı.

Ordu Valisinin camilerdeki pisuarları kaldırtması AKP döneminde atanan valilerin dikkat çeken uygulamalarını yeniden gündeme getirdi. AKP iktidarı döneminde yaptıkları uygulamalarlaDevletin mi, AKPnin mi valilerisorusunun sık sık sorulmasına yol açan valilerin uygulamalarından bazı örnekler şöyle:

Abant Platformu toplantısında bir vali: Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Fethullah Gülene yakınlığıyla bilinen Abant Platformunun toplantısındaki çıkışıyla dikkat çekmişti. Akpınarın konuşmasında TSKyi hedef alan açıklamalar yapması tartışma yaratmıştı. Akpınar, Halkın iradesini içine sindiremeyen kişi ve gruplar Baas rejimi özlemiyle hükümeti devirmeyi, binlerce kişiyi yok etmeyi planlıyor. Halkın iradesine karşı plan yapmaktan ne usanıyorlar ne utanıyorlardemişti. Toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise valiye, Artık Türkiyede okuyan, inceleyen, araştıran, fikir sahibi, fikrini de cesaretle ifade eden devletin valileri var. Bu değerli valimizi ve onun şahsında bütün fikir sahibi, ülkesine milletine gerçekten bağlı, iş yapan başarılı valilerimizi kutluyorum sözleriyle sahip çıkmıştı.

Yeşil kartını iptal ederim: Adana Valisi İlhan Atış, toplumsal olaylara katılan çocukların ailelelerinin yeşil kartlarının iptal edileceğini açıklamıştı. Çocukları gösterilere katılan yoksul ailelere kömür yardımının da yapılmaması kararı alınmıştı. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine ise bu kararlardan geri adım atılmıştı. 4. Murat yasakları: Çankırı Valisi Şemsettin Uzun yayımladığı bir tebliğ ile halka açık yerlerde içki içilmesini yasakladı. Herkes tarafından görülebilecek yerleri kapsayan yasağa piknik alanları ile araçların içleri de dahil edilmişti. Uzun, Isparta Valisi iken de makam odasına çıkan kırmızı halılı merdiveni vatandaş ve basın mensuplarına yasaklamıştı. Yasağa tam uyulmaması nedeniyle de merdivenin başında bir kişi nöbetçi olarak görevlendirilmişti.

Küçük Erdoğanı uğurladı: Başbakanın küçük oğlu Bilal Erdoğan, Burdurda 21 günlük bedelli askerlik yaptı. Bilal Erdoğan terhis olduktan sonra Burdur Valisi Halil İbrahim Özçimen tarafından uğurlandı.

İtikatlı vali: Son olarak geçen yıl hacı olan Ordu Valisi Ali Kaban, müftülüğün emriyle camilerin tuvaletlerindeki pisuarları dinen ve hijyen bakımından uygun olmadığı gerekçesiyle kaldırttı. Pisuarların kaldırılmasının normal olduğunu savunan Vali Kaban, Arkadaşlarımız dediler ki, ayakta bevletmek, bizim itikadımızca (dinen) doğru değildir. Ben de dedim o zaman kaldırın. Yani senin itikadına ters bir şeyi kendi şeyine koyuyorsun. Böyle saçmalık olmazdedik. Kaldırın o zaman dedik. Kaldırdılar yani dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler