Havalimanında arbede

Özel bir hava yolu firmasının, İzmir'den Samsun'a gidecek uçağının arızalanıp uçuşun iptal edilmesine yolcular tepki gösterdi.

Yayınlanma: 09.08.2009 - 16:57
Abone Ol google-news

İzmir'de özel bir hava yolu firmasının saat 15.10'da İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan kalkarak Samsun'a gidecek uçağının önce rötar yaptığının açıklanması, daha sonra da arızalanarak uçuşun iptal edildiğinin bildirilmesi üzerine yolcular ile firma görevlileri arasında tartışma çıktı.

Adnan Menderes Havalimanı'ndaki özel havay olu firmasının bürosunda görevli çalışanlar ile yolcular arasındaki tartışma büyüyerek arbedeye dönüştü. Arbede sırasında firma görevlileri ile yolculardan bazılarının yumruklaştığı görüldü.

Bunun üzerine, havalimanında görevli polisler ile özel güvenlik görevlileri olaya müdahale etti. Güvenlik güçlerinin tüm çabasına rağmen yolcular uzun süre sakinleştirilemedi. Bazı kadın yolcular, darp edildiklerini iddia ederek ağladı.

Bu arada, havalimanına İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nden takviye polisler geldi. Özel hava yolu firması görevlilerinin Samsun'a başka bir uçağın gönderileceğini bildirmesi üzerine yolcular sakinleşti.

Havalimanında bekleyen yolcular, firma görevlileri tarafından kendilerine saat 15.10'da kalkacak olan uçağın 1.5 saat rötar yaptığının bildirildiğini, 16.40'ta da arızalanarak uçuşun iptal edildiğinin açıklandığını söyledi. Firma görevlilerinin bilet paralarını iade edeceklerini kendilerine bildirdiğini ifade eden yolcular, bilet parasını istemediklerini, en kısa zamanda firmanın kendilerini Samsun'a götürmesini talep ettiklerini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler