Sibel'i örnek alıyorlar

Yetiştirme yurdunda büyüyen Sibel Özkan'ın Pekin Olimpiyatları'nda halterde gümüş madalya kazanması tüm Türkiye'yi sevindirdiği gibi, yurtlarda kalan çocuklar ve gençleri de bir başka mutlu etti. Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yusuf Güneş, "Yurtlarımızda kalan çocuklarımız Özkan'ı örnek alıyor. Onun gibi olmak istiyor" dedi.

Yayınlanma: 03.09.2008 - 08:12
Abone Ol google-news

Konya'da yetiştirme yurdunda büyüyen Sibel Özkan'ın Pekin'de halterde gümüş madalya kazanması tüm Türkiye'yi sevindirdi, ancak onun gibi yurtlarda kalan çocuklar ve gençleri bir başka mutlu etti. Özkan, kız yetiştirme yurtlarında kalan arkadaşlarına örnek oldu.
Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yusuf Güneş, 3 yaşında Konya Çocuk Yuvası'na teslim edilen Sibel Özkan'ın burada büyüdüğünü, ardından Konya Kız Yetiştirme Yurdu'nda kaldığını söyledi.

Güneş, 25 yaşına kadar kendi gözetimleri altında olacak olan Özkan'ın, 18 yaşından sonra Gaziosmanpaşa Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunu kazandığını, halen orada Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdunda kalmakta olduğunu belirtti.

Özkan'ın olimpiyatlarda elde ettiği başarının, en çok Konya Kız Yetiştirme Yurdun'da kalan, yaşları 13-18 arasında değişen 70 kızı mutlu ettiğini vurgulayan Güneş, ''Sadece bu yurtta kalanları değil, Sosyal Hizmetlere bağlı tüm yurtlarda kalan çocuklarımızı çok sevindirdi. Onların da zaten böyle bir sevince, morale ihtiyacı vardı'' dedi.
Güneş, Konya Kız Yetiştirme Yurdu'nda pek çok kızın, birlikte aynı yurtta kaldıkları Sibel Özkan'ın bizzat tanıdıkları için çok daha büyük bir sevinç yaşadıklarını, yurtlarda kalan çocukların artık kendilerine Sibel Özkan'ı örnek aldıklarını ifade etti.

Konya Kız Yetiştirme Yurdu'nda halen judo, yüzme ve futbol takımı bulunduğunu anlatan Güneş, 10'dan fazla kızın da Sibel gibi halter sporu yaptığını, bu yurtta kalan ve son derece başarılı olan bazı gençlerden, halterde Avrupa, dünya ve olimpiyat dereceleri beklediklerini anlattı.

Sibel Özkan ise, başarısının kendisi gibi zor şartlarda büyümüş ya da büyümekte olan pek çok kişiyi mutlu ettiğini bildiğini söyledi.
Özkan, kendisinin devletin sağladığı imkanlarla büyüyen biri olduğunu belirterek, ''Pekin Olimpiyatları'nın ardından henüz Konya Kız Yetiştirme Yurdu'na gidip, orada kalan kardeşlerimle bir araya gelemedim, ancak ilk fırsatta gidip kendilerini ziyaret etmek istiyorum. Şartlar çok zor olsa da başarı için ümitsizliğe kapılmasınlar. Onlara iyi örnek olduğumu, ümit verdiğimi düşünüyorum. Onlara moral kaynağı olduğum için mutluyum'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler