Ermenistan'a yanıt: 'İnsanlık Anıtı'

Kars'ta, Ermenistan'daki 'Irkçı Soykırım Anıtı'na karşı, Türkiye insanının ırkçılık ve soykırım yapmadığını, insanlıktan yana olduğunun mesajını verecek olan İnsanlık Anıtı yapıldı. Kars Belediye Başkanı Alibeyoğlu, İnsanlık Anıtı'nın açılışının 3-5 ekim tarihleri arasında düzenleyecekleri Kafkas Kültürleri Festivali'nde yapılmasının planlandığını bildirdi.

Yayınlanma: 03.09.2008 - 08:38
Abone Ol google-news

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, yaptığı açıklamada, 3 yıl önce temeli atılan ve yapımı devam eden İnsanlık Anıtı'nın açılışının, Kafkasya'daki sıcak savaşın hakim olduğu bir dönemde yapılacak olması nedeniyle daha fazla önem kazandığını söyledi.

İnsanlık Anıtı'nın çok büyük bir önemi olduğunu ifade eden Alibeyoğlu, şunları kaydetti:
''İnsanlık Anıtı'nı birileri speküle etmeye çalışıyor. Biz defalarca bunu söyledik ve yine altını çizerek söylüyorum ki ırkçı soykırım anıtlarına karşı İnsanlık Anıtı diyoruz. Dünyada bu dönem İnsanlık Anıtı'nın çok daha fazla önem arz ettiğini düşünerek, bir insanlık meşalesi olarak bu küçük şehirden ama yüreği olan, misyonu olan ve vizyonu olan bu kentten dünyaya bir insanlık mesajı vermeyi hedefledik. New York'un özgürlük anıtı varsa Kars'ın da İnsanlık Anıtı var. Anıtın açılışını Kafkas Kültürleri Festivali'nde yapmayı planlıyoruz.''

Alibeyoğlu, belediye olarak heykeltıraş Mehmet Aksoy'a yaptırılan İnsanlık Anıtı'nın 35 metre yüksekliğinde olacağını ve Kars'ın Sukapı Mahallesi'ndeki yüksek bir tepeden Kars Kalesi'nin karşına dikileceğini belirterek, anıtın Ermenistan'dan da görülebileceğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler