TSK'den Paşalara ziyaret

Genelkurmay Başkanlığı, Kocaeli ili Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin bugün Ergenekon davası sanıklarından emekli Orgeneral Şener Eruygur ile emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u ziyaret ettiğini bildirdi. Yapılan açıklamada; ziyaretin Türk Silahlı Kuvvetleri adına gerçekleştirildiği belirtildi.

Yayınlanma: 03.09.2008 - 09:26
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kocaeli ili Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi’nin bugün saat 11.30 'da, Kandıra Cezaevinde tutuklu olarak bulunan sanıklarından emekli Orgeneral Şener Eruygur ile emekli Orgeneral Hurşit Tolon’u ziyaret ettiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: “Türk Silahlı Kuvvetlerine uzun süre hizmet veren iki emekli komutana yapılan bu ziyaret, Türk Silahlı Kuvvetleri adına gerçekleştirilmiştir. Bilindiği üzere, dün olduğu gibi bugün de Türk Silahlı Kuvvetlerinin yargıya olan saygısı ve güveni tamdır.”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin emekli Paşaları ziyaretini değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin, TSK adına emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'u cezaevinde ziyaret etmesini, ''önemli bir girişim'' dedi.
TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Okay, TSK'nın bu ziyaretinin, yargıya müdahale anlamına gelmediğini söyledi. İki kuvvet komutanının, zor günlerinde ziyaret edildiğini ifade eden Okay, bunun, beşeri, insani ve hukuki bir ilişki olduğunu bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler