Tokat'ın adı Ellik Halayı'yla Guinness'de

Tokat Vali Vekili Şükrü Çakır, ''Guinness Rekorlar Kitabı'nda Tokat'ın adı Ellik Halayı ile birlikte yer alacak'' dedi.

Yayınlanma: 10.08.2009 - 15:28
Abone Ol google-news

Tokat'ta dün yurttaşların yörenin halk oyunlarından olan Ellik Halayı'nı Cumhuriyet Meydanı'nda bin kişinin katılımıyla çekerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesini sağlamasının ardından organizasyonu yapan Tokat Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zekeriya Yılmaz, Tokat Vali Vekili Şükrü Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Vekili Şükrü Çakır, Zekeriya Yılmaz'ın çok çetin bir çalışma yaptığını söyledi. Yılmaz'ın kendisine Tokat halkını inandırdığını ifade eden Çakır, şöyle konuştu:
''Vatandaşlarımızın katkısıyla bu sertifikayı alarak kendi dalında Ellik Halayı ile ilgili bir rekoru kırdı. Guinness Rekorlar Kitabı'nda Tokat'ın adı Ellik Halayı ile birlikte yer alacak. Az sayıda kişinin katılarak rekorun kırılmış olması bizim açımızdan avantaj oldu. Kendi rekorunu egale etme şansı var. Tokatlılar yeni rekorları kırmak için çaba sarf edecekler. Kendisine Tokat adına teşekkür ediyorum.''

Zekeriya Yılmaz ise ''Guinness Rekorlar Kitabı'na Tokat adını yazdık. Önümüzdeki yıllarda bu çalışmalarımız ciddi biçimde devam edecek'' diye konuştu.

Yılmaz, daha sonra Guinness Rekorlar Kitabı yetkilisi Jenny Karampaiki tarafından Guinness Rekorlar Kitabı'na girildiğine dair kendisine verilen plaketi Çakır'a takdim etti.

Tokat'ta dün yurttaşlar yörenin halk oyunlarından olan Ellik Halayı'nı bin kişinin katılımıyla çekerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesini sağlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler