TEİS: İlaç bizim işimiz

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, Tarım Bakanlığı'nın, "Takviye Edici Gıdalar Tebliği"ne getireceği düzenleme ile bazı bitkisel kökenli ilaçların tanımının değiştirilerek gıda kapsamına alınacağını söyledi. Saydan "İlaç, Sağlık Bakanlığı'nın uzmanlık alanıdır. Tarım Bakanlığı'nın uzmanlık alanı değildir. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ilaçtan elini çekmelidir"dedi.

Yayınlanma: 03.09.2008 - 10:02
Abone Ol google-news

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası'nın gerçekleştirdiği faks eylemi ile Tarım Bakanlığı’nın, “Takviye Edici Gıdalar Tebliği”ne ilişkin çalışmalarını protesto ettiler. TEİS Başkanı Nurten Saydan, yaptığı basın açıklamasında, Sağlık Bakanlığı’nca ruhsatlandırılan, kontrol ve denetimi yapılan bebek mamaları, bitkisel ürünler ve vitaminlerin son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerden sonra Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nca ruhsatlandırılmaya başlandığını söyledi. Bu düzenlemelerin yanlış olduğunu ifade eden Saydan, “İlaç formunda olan tüm ürünlerin ister bitkisel kökenli, ister kimyasal kökenli olsun ‘ilaç’ olduğu, kontrolsüz ve bilinçsiz tüketiminin halk sağlığına telafisi imkansız zararlar vereceği eczacı örgütlerince ve sendikamızca kamuoyuna defalarca deklare edilmiştir” dedi.

TEİS Başkanı Saydan, Tarım Bakanlığı’nın, hazırlamakta olduğu “Takviye Edici Gıdalar Tebliği”nde getireceği düzenleme ile ilacın tanımında kullanılan tüm terimleri kullanarak yeni bir takviye edici gıda tanımını yürürlüğe sokmak istediğini belirtti. Bu yeni düzenleme ile tüketimi arttırılmak ve satışı yaygınlaştırılmak istenen ilaçların Sağlık Bakanlığı’nın yetkisinden çıkarılmasının ve Tarım Bakanlığı’nın yetkisine geçirilmesinin önünün açılmak istendiğini bildiren Saydan, “İlaç, Sağlık Bakanlığı’nın uzmanlık alanıdır. Tarım Bakanlığı’nın uzmanlık alanı değildir. Bugüne kadar yapılan uygulamalardan ve yaşananlardan dolayı tüm kamuoyu ilaç formunda olan bütün ürünlerin Sağlık Bakanlığı’nca ruhsatlandırılması gerektiği gerçeğini görmüştür. İlaç Sağlık Bakanlığı’nın denetiminde ve yetkisinde olmalıdır” dedi. 

Saydan ve beraberindeki eczacılar, taleplerinin yer aldığı metni Tarım Bakanlığı’na faks çekerek gönderdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler