İzmir'de 2 bin kişiye iş imkanı

İşkur'un hazırladığı ''Toplum Yararına Çalışma Programları'' (TYÇP) kapsamında, İzmir'de bin 800 ile 2 bin 100 kişi 6 aylık süreyle istihdam edilecek.

Yayınlanma: 11.08.2009 - 14:57
Abone Ol google-news

''Toplum Yararına Çalışma Programları''nın TYÇP'nin İzmir ayağının tanıtım toplantısı, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İşkur İzmir İl Müdürü Süleyman Boyacıoğlu, İzmir ilçelerinin Belediye Başkan veya Başkan Yardımcılarının bir bölümünün katıldığı, Valilikte düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

İzmir Valisi Kıraç, toplantıda yaptığı konuşmada, projenin amacının bireylerin çalışma hayatından uzun süre ayrı kalmamalarını sağlamak olduğunu ifade ederek, ''İşsizliğin yükseldiği dönemlerde bu tür projelerle, vatandaşlarımıza destek olunacak'' diye konuştu. TYÇP çerçevesinde 2009 yılı için İzmir'e 10 milyon 662 bin TL kaynak ayrıldığı bilgisini veren Kıraç, kamu yararı gözetilecek çeşitli projelerde en fazla altı ay olmak üzere bin 800 ila 2 bin 100 kişinin istihdam edileceğini kaydetti. Vali Kıraç, proje önerisi getirecek kamu, özel kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının, tekliflerini bu ayın sonuna kadar vermelerini istedi.

Toplantıda İşkur İzmir İl Müdürü Boyacıoğlu da TYÇP hakkında katılımcılara sunum yaptı.
Boyacıoğlu, 203 bin TL'nin altındaki projelere İşkur İl Müdürlüklerinin, bu rakamın üzerindeki projelereyse Yönetim Kurulu'nun onay vereceğini belirterek, projeler değerlendirilirken il genelindeki ihtiyaçların göz önünde bulundurulacağını, kamunun ortak kullandığı alanlara ilişkin ve kamu yararının daha yüksek olduğu projelere öncelik tanınacağını kaydetti.

Boyacıoğlu, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, okul, hastane gibi kamusal hizmet alanlarının çevre düzenlemelerinin yapılması, bu kuruluşlarda temizlikçi gibi yardımcı personel istihdam edilmesi, restorasyon, kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ıslahı, erozyon önleme çalışmaları ve Genel müdürlükçe uygun görülen diğer hizmetlere ilişkin teklif verilebileceğini söyledi.

Programdan yararlanmak isteyenlerin ise 18 yaşını doldurmuş olmaları, İşkur'a kayıtlı olmaları, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmaları ve daha önce İşkur'un düzenlediği TYÇP'ye katılmamış olmaları gerekiyor. İstihdam edilecekler, 6 ay süresince ayda ortalama 550 TL alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler