Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi ilk sayfasına AKP'nin Kürt açılımı konusunda görüş ayrılıklarını derinleştirdiğini yazarken, Milliyet gazetesi ise AKP'li Dengir Mir Mehmet Fırat'ın af önerisini manşetine taşıdı. İşte diğer gazete manşetleri...

Yayınlanma: 12.08.2009 - 06:13
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Muhalefeti inandıramadı


AKP’nin Kürt açılımı Meclis’teki görüş ayrılıklarını derinleştirdi. Kürt açılımını “bir paket değil süreç; barış, kardeşlik ve bütünleşme projesi” olarak tanımlayan Erdoğan, CHP ve MHP’ye “kapılarınızı kapatmayın” çağrısında bulundu. Erdoğan, “Türkiye’nin son 25 yılı çatışmayla, faili meçhullerle, OHAL’le heba edilmeseydi nerede olacağının tüm milletçe sorulması gerektiğini” söyledi; nerede yanlış yapıldığını sordu.

 

HÜRRİYET

Enerjide 5 devden biri oluruz


Dünyanın en önemli enerji ekonomistlerinden biri olan, Uluslararası Enerji Ajansı Başekonomisti Dr. Fatih Birol, "Kartlarımızı iyi oynarsak enerjide dünyada söz sahibi 5 ülkeden biri oluruz" dedi.

 

MİLLİYET

'200'ü gitsin gerisi gelsin'


Ak Partili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın af önerisi: "Irak'tan iadesi istenen 200 PKK'lı Türkiye dışında bir ülkeye gider, geri kalanlar bir işlem yapılmadan Türkiye'ye gelir..."


RADİKAL

Erdoğan'da tarihi sözler


İstiklal Marşı'yla Ahmede Hani'nin eserlerini, Yunus'la dengbej'leri birlikte anan Erdoğan: 'Yozgat ve Hakkari'deki anne, oğullarının başında aynı duayı ediyorsa, bu işte bir yanlış var.

 

AKŞAM

Sayın vali ya bu caiz mi


'Caiz değil' diye cami tuvaletlerinden pisuvarları kaldıran Ordu Valisi Ali Kaban'ın eşi yardımda bulunduğu muhtaçları valilik web sitesinden isim ve adresiyle deşifre etti.

 

POSTA

Ağlatan sözler


Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında Kürt açılımı ile ilgili konuşurken "Annelerin ideolojisi olmaz. Her ne sebeple hayatını kaybederse etsin, Yozgat'taki anne ile Hakkari'deki anne oğullarının başında aynı Fatiha'yı okuyorsa cemaat aynı kıbleye dönüyorsa, burada çok ciddi yanlış olduğu ortadadır" dedi.

 

VATAN

Ağlattı kızdırdı


Erdoğan, "Şehit annelerinin dramını" anlatınca gruptaki milletvekilleri ağladı. Muhalefet, hükümetin 'Kürt açılımına' sert çıktı ve 'Milli kimlikle oynama' uyarısı yaptı.
 

 

HABERTÜRK

Muhalefet kızıyor vekilleri ağlıyor

Erdoğan'ın Kürt açılımı konuşması muhalefeti öfkelendirirken, vekillerini gözyaşına boğdu.
 

 

BİRGÜN

Açılım atışmaları


Ankara'da 'Kürt Açılımı'yla ilgili dün sıcak saatler yaşandı. Erdoğan, CHP ve MHP liderlerine "Kapıları açın" derken, Baykal kimlik dersi verdi; Bahçeli, Yüce Divan uyarısı yaptı.
 

 

SABAH

Evlat acısından daha büyüğü yok

Başbakan Erdoğan, hayatının en duygusal konuşmasını yaparken Türk-Kürt kardeşliği konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 

 

TERCÜMAN

Başbakan ağlattı


Açılım konusunda muhalefete, "Gölge etmeyin" diyen Başbakan'ın duygusal konuşması karşısında salondakiler gözyaşlarını tutamadı.
 

 

YENİ ŞAFAK

Evlat acısına tahammül kalmadı


Kürt açılımını siyaset malzemesi yapanlara "Gölge etmeyin" diyen Başbakan Erdoğan, "Oğlunu kaybetmiş annenin siyaseti yoktur" uyarısında bulundu.
 

 

ZAMAN

Bizi birbirimize düşman etmek kimin haddine?


Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin demokratik açılım konusundaki kararlılığını net ifadelerle ortaya koydu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler