CHP: Hükümet doğruyu söylemiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Hükümetin en düşük memur maaşı konusunda, memura ve kamuoyuna doğruyu söylemediğini savunarak, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Selvi sunduğu soru önergesinde, hükümet tarafından, başta ekonomik ve sosyal alanlarda olmak üzere açıklanan bir çok verinin gerçekleri yansıtmadığı konusuda toplumda kanı olduğunu kaydetti.

Yayınlanma: 03.09.2008 - 11:53
Abone Ol google-news

CHP’li Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi sunarak, başta ekonomik ve sosyal alanlarda olmak üzere, hükümet tarafından açıklanan bir çok verinin gerçekleri yansıtmadığı konusunda toplumda yaygın bir kanı olduğunu kaydetti. Bu durumun, devlet kurum ve kuruluşlarına karşı güveni zayıflattığını ifade eden Selvi, “Bunun bir örneği de, memur maaş zamlarına yönelik açıklamalarda görülmektedir. En düşük memur maaşı olarak ‘evli, iki çocuklu ve eşi çalışmayan’ memurların maaşları gösterilmektedir” dedi. Başbakan Erdoğan’a, “Evli, iki çocuklu ve eşi çalışmayan memur maaşının, en düşük memur maaşı olarak gösterilmesinin herhangi bir sebebi var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?” diye soran Selvi, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Evli, iki çocuklu ve eşi çalışmayan memur sayısı ne kadardır? Lise ve yüksekokul mezunu, bekar memurların sayısı (4B, 4C vb. her statüde) ve net olarak ödenen en düşük maaş düzeyleri ne kadardır?”
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler