Polis müdahalesi kör etti

Eğitim Sen Ankara 2 Nolu Şube Üyesi Dengiz Sönmez, 5 Haziran tarihinde dilekçe vermek üzere bir grup eğitim çalışanıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'na yürürken polisin biber gazlı ve gözyaşartıcılı müdahalesiyle karşılaştı. Artık gözleri görmüyor.

Yayınlanma: 12.08.2009 - 07:30
Abone Ol google-news

Eğitim Sen Ankara 2 Nolu Şube Üyesi Dengiz Sönmez, 5 Haziran tarihinde dilekçe vermek üzere bir grup eğitim çalışanıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'na yürürken emniyet güçlerinin müdahalesiyle karşılaştı. Cop, biber gazı ve gözyaşartıcı bombaya hedef olan Sönmez o tarihten bu yana 2 kez ameliyat geçirmesine karşın görme yetisini büyük ölçüde kaybetti.

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Karakaya olayla ilgili olarak şunları kaydetti:
"Bir arkadaşımız, anayasal hakkını kullanmak istediği için şiddete maruz kaldı ve gözlerinden 2 ameliyat geçirmesine karşın sağlığına kavuşamadı. Şimdi 3'üncü kez ameliyat olacak. Bu olaya yol açan polisin bulunmasını, gerekli işlemin yapılmasını talep ediyoruz. Polisin bu faşizan tutumunu şiddetle protesto ediyoruz."

Karakaya, demokratik bir mücadele verip kamu çalışanların hakkını savunan KESK üyelerine yönelik baskıların son zamanlarda arttığını da ifade ederek şu örnekleri verdi:
"Son aylarda KESK Genel Merkezi dahil sendikalarımızın bir çok ildeki şubeleri güvenlik güçleri tarafından basılmıştır. Bu baskın ve arama işlemlerinin Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği savcı tarafından yürütülmesi gerekirken, jandarma tarafından yapılması dikkat çekicidir. Sendika ve şubelerimiz baskınlara uğrarken, üye ve yöneticilerimiz gözaltına alınıp tutuklanırken, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun ve DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir ile SES MYK Üyesi Meryem Özsögüt memuriyetten men edilirken, yüzlerce üyemiz soruşturma, sürgün gibi uygulamalarla çeşitli cezai uygulamalara maruz kalırken, eylem ve etkinliklerde polis şiddeti ile yaralanan Dengiz Sönmez gibi üyelerimiz de bulunmaktadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler