Eğitimde 100 bin dolarlık işbirliği

Darülşafaka Cemiyeti ile yaptığı işbirliği uyarınca Türkiye İş Bankası “81 İlden 81 Öğrenci” adını taşıyan proje kapsamında, cemiyet tarafından düzenlenecek sınavı kazanan 81 öğrencinin eğitim, barınma, gıda ve diğer tüm giderlerini; üniversite hayatlarının sonuna kadar üstlenecek.

Yayınlanma: 03.09.2008 - 11:54
Abone Ol google-news

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince “İş Bankası bir Cumhuriyet müessesesidir ve Cumhuriyet müessesesi olarak kalacaktır” dedi. Özince, ülkenin aydınlık geleceğini yaratmada eğitimi en önemli sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini ifade ederek, Türkiye’nin en eski eğitim kurumlarından Darüşşafaka Cemiyeti ile kapsamlı bir eğitim bursu programı başlattıklarını açıkladı.

Darüşşafaka Cemiyeti ile yaptığı işbirliği uyarınca Türkiye İş Bankası “81 İlden 81 Öğrenci” adını taşıyan proje kapsamında Darüşşafaka sınavını kazanan 81 öğrencinin eğitim, barınma, gıda ve diğer tüm giderlerini, Darüşşafaka’ya başlama tarihlerinden üniversite hayatlarının sonuna kadar üstlenecek. Genel Müdür Özince, proje kapsamında, 2008 – 2009 öğretim yılında Darüşşafaka’da eğitime başlayacak ilk 81 öğrencinin üniversiteden 14 yıl sonra mezun olacaklarını ve sürede bankanın sağladığı bursun 100 milyon doları, bu kaynakla eğitim alan öğrenci sayısının da 1.000’i aşacağını söyledi.

Özince konuşmasında ülkenin aydınlık geleceğine katkı sağlama amacı doğrultusunda iki köklü kurumun birikimlerini bu proje için bir araya getirdiklerini belirterek, Darüşşafaka’yı çağdaş bir bakış açısıyla yönetilen, güvenilir ve güçlü bir iş ortağı olarak gördüklerini söyledi. Özince, “Türkiye için Türkiye’nin değerlerine değer katmak için varız ve eğitim de bizim için öncelik bir alan. Eğitime yönelik çalışmalarımızı kapsamlı bir proje üzerinde yoğunlaştırmayı tercih ettik ve bu çerçevede Darüşşafaka ile böyle bir işbirliğine gitme kararı aldık” diye konuştu. Özince, projeye verdikleri önem ve değerin ayırdıkları kaynakla da anlaşılabileceğini ve yıllık bazda 10 ile 14 milyon YTL arasında bir kaynağı burs olarak vereceklerini kaydetti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler