Penelope Cruz Türkiye'ye geliyor

'World Without Wars' isimli uluslararası dernek, dünya çapında silahsızlanmanın sağlanması amacıyla Türkiye'nin de içinde bulunduğu 40 ülkede "dünya yürüyüşü" başlatıyor. Yürüyüşe, Penelope Cruz, Noa,Juanes, Bryan Adams gibi isimler de katılacak.

Yayınlanma: 12.08.2009 - 08:45
Abone Ol google-news

World Without Wars' isimli uluslararası dernek, dünya çapında silahsızlanmanın sağlanması amacıyla Türkiye'nin de içinde bulunduğu 40 ülkede "dünya yürüyüşü" başlatıyor.

Başlama tarihi 2 Ekim olan 'Dünya Yürüyüşü'ne Viggo Mortensen, Joan Manuel Serrat, Penelope Cruz, Noa, Juanes, Bryan Adams gibi isimler de katılacak.

World Without Wars isimli dernek tarafından organize edilen, barış ve şiddetsizlik amacıyla yapılacak dünya yürüyüşü ilk defa bu boyutta yapılacak. Yürüyüş, şiddet içermeyecek yeni yolları bulmakta yardımcı olmayı amaçlıyor. Yürüyüş günden güne yeni katılımlarla daha başlamadan büyürken yaklaşık 15 yıldır pasifist çalışmalar yapan ve hareketin organlarından olan 'World Without Wars' birçok kurum ve devlet bakanı, entelektüel ve sanatçıdan da destek alıyor.

Yürüyüş, 2 Ekim 2009 dan itibaren çok sayıda şehirde simultane olarak başlayacak. Yürüyüş çerçevesinde festivaller, forumlar, gösteriler, kültürel aktiviteler ve konserler verilecek. Aynı gün 50 kişiden oluşan küçük bir grup sembolik olarak Yeni Zelanda'nın Wellington kentinden yolculuğa başlayacak. Bu yolculuk Antartika dahil 6 kıtayı geçip 2 Ocak 2010 tarihinde Yürüyüşün final noktası olan Arjantin'in Punta de Vacas kentinden sona erecek. Yürüyüşe destek verenler arasında Şili'nin ilk kadın Devlet Başkanı Verónica Michelle Bachelet, Arjantin Devlet Başkanı Nestor Kirschner'in yanı sıra Viggo Mortensen, Joan Manuel Serrat, Penelope Cruz, Noa, Juanes, Bryan Adams gibi isimler de bulunuyor.
 

Yürüyüş kapsamında 300 şehirden geçilecek. Bin 800 organizasyon tarafından desteklenen yürüyüşe 200 üniversite ve eğitim merkezi, 150 belediye başkanı, 5 devlet bakanı, Nobel ödüllü Dalai Lama, Rigoberta Menchu ve Saramago gibi isimler de destek veriyor.
 

Yürüyüşün Türkiye ayağı

Yürüyüş, Ortadoğu ayağını tamamladıktan sonra Türkiye'ye Hatay'dan giriş yapacak. 2 Ekim 2009 da başlayacak olan yürüyüşün Türkiye rotasında da barış ve şiddetsizlik mesajı verilerek altı şehirden geçilecek. Yürüyüşün Türkiye ayağında 17 -18 Ekim'de Hatay, 19-20 Ekim'de Diyarbakır, 21-22 Ekim'de Konya, 23-24 Ekim'de İzmir, 25-26 Ekim'de ise Ankara'dan geçilecek. Yürüyüşün Türkiye kısmının final noktası ise 27-28 Ekim'de İstanbul olacak ve yürüyüş İstanbul'dan Balkanlara doğru yoluna devam edecek.
Yürüyüşün amaçları arasında ise nükleer silahların tamamen yok edilmeleri, konvansiyonel silahların aşamalı ve oransal olarak azaltılması, işgalci askeri güçlerin işgal ettikleri topraklardan derhal geri çekilmeleri, ülkeler arasında saldırmazlık anlaşmaları imzalanması, devletlerin anlaşmazlıkları çözme yöntemi olarak savaşmaktan vazgeçmeleri, savaşlardan, çatışmalardan kurtulmuş bir dünya yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler