Sırbistan'a AB yolu gözüktü

AB Komisyon Başkanı Jose Manuel Barroso, Sırbistan'ın Devlet Başkanı Boris Tadiç'e Sırbistan'ın AB'ye adaylığının 2009'da verilebileceğini, ancak bunun bir taahhüt olmadığını belirtti. Barroso, adaylık statüsü vermenin Sırbistan'a ve AB'nin koşullarına bağlı olduğunu da sözlerine ekledi. Tadiç , adaylık statüsü almak için ne gerekiyorsa yapacaklarını açıkladı.

Yayınlanma: 03.09.2008 - 12:24
Abone Ol google-news

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Sırbistan'ın Devlet Başkanı Boris Tadiç'le
Brüksel'de görüştü. Barraso, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Sırbistan'ın 2009'da AB'ye adaylık statüsünün verilebileceğini açıkladı.

Sırbistan, eski Bosnalı Sırp lider Radovan Karaciç'in 21 Temmuzda yakalanmasının, AB üyeliğine ilk adım olarak nisan ayında imzalanan İstakrar ve Ortaklık Anlaşmasının uygulanmasını sağlayabileceğini umuyordu. Ancak Karaciç yakalanmasına rağmen, savaş suçu sanığı Sırp Generali Ratko Mladiç hala firarda. AB, ayrıca Sırbistan'ın AB'ye üyeliği konusunda yeni adımlar atmadan önce, BM savaş suçları mahkemesi savcısı Serge Brammertz'in Sırbistan'ın Lahey'deki mahkemeyle tam işbirliği yapıp yapmadığına dair raporunu bekliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler