Kadın sığınma evi protokolü imzalandı

Trabzon'da kadın sığınma evi yapılmasıyla ilgili protokolün imza töreninde Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, sığınma evinin kent için önemli bir sosyal hizmet olacağını söyledi.

Yayınlanma: 12.08.2009 - 10:37
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon'da kadın sığınmaevi yapılmasıyla ilgili protokolün imzalanması dolayısıyla belediye meclis salonunda düzenlenen törende, sığınma evinin kent için önemli bir sosyal hizmet olacağını belirtti.

''Ecdadımızın dünyada bir vakıf medeniyeti var. Bu, dünyaya bir örnek teşkil ediyor'' diyen Bakan Özak, şöyle konuştu: ''Türkiye'de çok hayırsever insan var. Hep örnek olarak Kayseri'yi gösteriyoruz, doğrudur. Trabzon'da da çok hayırsever insan var ama bu insanlar doğduğu yerlerle ilişkilerini koparmamış kişiler. 'Malım var, param var, zenginim' demek yanlıştır.Paylaşabiliyorsanız, çevrenize bakıp fakir insanları, yardıma muhtaç kişileri görebiliyorsanız ancak o zaman zengin olabilirsiniz.''

Mikro kredi için 150 bin lira sözü

Bakan Özak, fakir insanlar için mikro kredi uygulaması yaptıklarını anımsatarak, bu kapsamda Türkiye'deki 20 ilde insanlara faizsiz kredi verildiğini ifade etti. Bu projenin Trabzon'da da uygulanabilmesi için kadın sığınmaevini yaptıracak iş adamı Süleyman Varlıbaş'tan 150 bin liralık sermaye yardımı isteyen Özak, ''Mikro kredi ile fakirlerimize faizsiz kredi veriyoruz. Onlar da bunu her ay faizsiz olarak geri ödeyebiliyor. Türkiye'de 20 şehirde bunu yaptık ve çok başarılı oldu. Buranın da ilk sermayesini değerli iş adamımızdan istiyoruz'' diye konuştu.

Özak, konuşmasının ardından, iş adamı Varlıbaş'tan konuyla ilgili olarak yardım sözü aldı. AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ise kadınlara yönelik bu evin önemli bir hizmet sunacağını kaydederek, ''Burada iş adamımızın elini taşın altına koymasından dolayı o da mutlu, biz de mutluyuz. Bundan sonra da böyle nice mutlulukları beraber paylaşırız. Trabzonlu iş adamları başka yerlerde kazansalar da kendi memleketlerini asla unutmuyorlar'' dedi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık da kenti daha yaşanılabilir, daha ferah bir kent yapabilmenin gayreti içerisinde olduklarını belirterek, bu alanda yardımda bulunmak isteyenleri beklediklerini ifade etti. Konuşmaların ardından, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile iş adamı Süleyman Varlıbaş, protokolü imzaladı. Bakan Özak, yardımlarından dolayı iş adamı Varlıbaş'a plaket verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler