İzmir ÖSS'de başarılı oldu

İzmir'de, ÖSS'ye giren adayların yüzde 58.4'ü üniversiteli oldu. Sınava giren 70 bin 48 adaydan 15 bin 976'sı lisans, 11 bin 384'ü ön lisans programına, 13 bin 577'si de açık öğretim fakültelerine olmak üzere 40 bin 937'si yerleşti.

Yayınlanma: 13.08.2009 - 08:02
Abone Ol google-news

ÖSS sonuçlarıyla ilgili görüş bildiren İzmir Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, İzmir'in yerleşen aday sayısı bakımından Türkiye'deki ilk 5 ilden biri olduğunu söyledi.

İzmir'de bu yıl 68 bin 211 adayın ÖSS'ye başvurduğunu, sınava girmek üzere gelen öğrencilerle birlikte kentte ÖSS'ye girenlerin sayısının 70 bin 48'e ulaştığını ifade eden Üye, adaylar arasında yeni mezun sayısının ise 29 bin 575 olduğunu kaydetti.

Üye İzmir'in 145 puanlık barajı geçen aday sayısı bakımından Türkiye'de 25. sırada olduğunu hatırlatarak, illerin başarı sıralamasında da ''geçen yıla oranla yüzde 100'den fazla bir atılım yaptıklarını'' kaydetti. İzmir'in yerleşen aday sayısı bakımından Ankara'yı geçtiğini, İstanbul ile de arasında az bir fark bulunduğunu söyleyen Üye, ''İzmir ayrıca yüzde 45'lik oranla mesleki eğitimin en fazla olduğu illerden. Buna rağmen bu başarı doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu sonuç sistemli çalışmaların ürünü. ÖSS ile ilgili aldığımız kararların takipçisi olacağız'' diye konuştu.

ÖSS'de başarının artırılması için uzun ve kısa vadede önlemler alındığını ifade eden Üye, şöyle devam etti:
''Sistemin doğru sistem olduğunu gördük. Açtığımız ücretsiz ÖSS kurslarını yaygınlaştıracağız. Ölçme değerlendirme bürolarının da tam anlamıyla işlemeye başlamasıyla başarı daha da artacak. Ölçme değerlendirme bürolarının meyvelerini 3-4 seneye kadar alacağız. Eğer öngörülmeyen bir terslik çıkmazsa 3-4 sene sonra ÖSS'de ilk 5'te yer alır İzmir. Başarının artacağına inanıyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler