Göçmen çocuklarına eğitimde destek

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Böhmer, göçmen çocuklarının eğitim durumunun daha da iyileştirilmesini istedi. Çocukların meslek eğitimine kadar desteklenmeleri gerektiğini söyleyen Böhmer, ''Dil, eğitim ve çalışma birbirlerine bağlı. Erken yaşta eğitim, özellikle Almanca öğrenilmesi, şansları daha da artıyor'' diye konuştu.

Yayınlanma: 03.09.2008 - 14:01
Abone Ol google-news

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Bakanlar Kurulu toplantısında bugün kabul edilen 'Almanya'da Eğitim 2008' raporuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, raporun, kendisinin bugüne kadar yaptığı değerlendirmelerin bir onayı olduğunu belirterek, ''Göçmen çocukları ve gençlerinin eğitim durumlarının daha da iyileştirilmesi lazım'' ifadesini kullandı.

Eğitimin desteklenmesinin özellikle göçmen kökenli ailelerin çocuklarının yoğun şekilde yaşadığı bölgelerde sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Böhmer, eyaletlerden de Ulusal Uyum Planında bu konuda verdikleri taahhütleri kararlı ve hızlı bir şekilde yerine getirmelerini istedi.

Eğitim durumunun iyileştirilmesi için önemli taahhütlerden birinin de okuldan diploma almadan ayrılan gençlerin sayısının düşürülmesi ve 5 yıl sonra Almanya ortalamasına ulaşılması olduğuna işaret eden Böhmer, eyalet yönetimlerinden bu hedeflerin tutturulması için yoğun şekilde çaba harcamalarını beklediğini kaydetti.

Alman hükümet sözcüsü Ulrich Wilhelm de yaptığı açıklamada, eğitim raporuyla özellikle diploma almadan okuldan ayrılan göçmen çocuklarının durumunu düzeltmek istediklerini, bunun için de erken yaşlarda Almanca öğrenilmesi konusuna önem verdiklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler