Tekstilcilerin vergi beklentisi muafiyeti

Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi, Türkiye Deri ve Deri Ürünleri Sanayi Meclisi ile Türkiye Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclisi ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada; sektörlerin kısa vadeli geçici bir çözüm olarak, mevcut yatırımlara ve hassas sektöre yönelik vergi muafiyeti konusunda beklentilerinin ciddi olarak arttığı açıklandı.

Yayınlanma: 03.09.2008 - 14:12
Abone Ol google-news

TOBB’a bağlı Türkiye Tekstil Sanayi Meclisi Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Türkiye Deri ve Deri Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Hakkı Matraş ile Türkiye Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclisi Başkanı Umut Oran ortak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, hükümet yetkilileri ile TOBB yetkilileri arasında tekstil, hazır giyim ve deri sektörlerinin sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşülmesi amacıyla Mart ayından beri çalışmalar yapıldığı belirtilerek, sektörler hakkında değişim, dönüşüm, destek eylem planının strateji belgesi hazırlandığı kaydedildi. Strateji belgesinde çalışmaların kısa, orta ve uzun vadeli olmak üzere üç aşamada belirlendiği anımsatıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’in Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda hazırlanan çalışmaların değerlendirildiğine işaret edilen açıklamaya şöyle devam edildi: “Sektörlerin kısa vadeli geçici bir çözüm olarak, mevcut yatırımlara ve hassas sektöre yönelik vergi muafiyeti konusunda acil beklentileri ciddi şekilde arttı. Hükümetin, sektörü hassas sektör olarak değerlendirmesi, sektörün önemini vurgulaması olumlu gelişmedir. Bu kapsamda, sektörün sorunlarına çözüm yönündeki çalışmaları, sektörel ve bölgesel proje bazlı teşvik politikaları ve sektörü pilot sektör olarak değerlendirmesi sektörün geleceğe dair inancımızı güçlendiriyor”

Yapılan çalışmalar kapsamında kısa vadedeki destek programının biran önce sonuçlanmasını ve hayata geçmesinin beklendiği vurgulanan açıklamada, söz konusu toplantı ile ilgili kamuoyuna yansıyanların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler