Türkmenistan'da doğalgaz santrali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'taki enerji konulu görüşmelerini tamamladı. Güler, enerji konusunun ele alındığı temasların gayet olumlu geçtiğini, bu alanda yeni işbirliği imkanlarını değerlendirdiklerini açıkladı.

Yayınlanma: 03.09.2008 - 14:37
Abone Ol google-news

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Aşkabat'ta yaptığı iki günlük enerji konulu temaslarında, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov ve diğer Türkmen enerji sektörü temsilcileri ile görüştü.

"Türkmenistan'da doğal gaz santrali kuracağız" diyen Güler, TPAO'nun Türkmenistan'da petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına katılacağını da söyledi.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile Hazar kıyısında doğal gaz arama projelerine Türkiye'nin de katılma konusunu ele aldıklarını açıkladı.

Bakan Güler, ayrıca alternatif enerji konusunda yeni atılımlarda bulunan Türkiye'nin Türkmenistan'da da güneş ve rüzgar enerjisi konusunda yatırım imkanlarını değerlendirdiklerini belirtti.

Türkmenistan'dan elektrik enerjisi alımı konusunun da ele alındığı görüşmelerde yıllık 600 milyon kw/saat olan miktarın arttırılmasının da gündeme geldiği bildirildi.

Bakan Güler ayrıca bu ziyaretinin son zamanlarda Kafkaslar'da çıkan olaylarla ilgisinin olmadığını ve daha önceden planlanan bir ziyaret olduğunu kaydetti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler