EÜ'den ÖSS Türkiye birincilerine burs

Ege Üniversitesi, ÖSS SAY-1 VE SAY-2 puan türlerinde Türkiye birincisi olan ve üniversitenin tıp fakültesine yerleşen Çağatay Ermiş ve Gülşen Yücel'e burs verecek.

Yayınlanma: 13.08.2009 - 13:20
Abone Ol google-news

Ege Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, ''Türkiye'nin gözdesi iki öğrenciyi İzmir'e, Ege Üniversitesine kazandırmanın onurunu yaşadıklarını'' söyledi.

Prof. Dr. Yılmaz, ÖSS SAY-1 puan türünde Türkiye birincisi Gülşen Yücel ile ÖSS SAY-2 puan türünde Türkiye birincisi olan Çağatay Ermiş'in ilk tercihleri olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşmeleriyle ilgili EÜ Tıp Fakültesinde basın toplantısı düzenledi.

Fakültenin Dekanı Prof. Dr. Serhat Bor'un da bulunduğu toplantıya Türkiye birincileri de katıldı.

Birincilerin kendi tercihleriyle aynı fakülteyi tercih etmeleri, İzmir kökenli olmaları, ailelerinin doktorluk konusunda desteklemeleri gibi ortak noktalarının bulunduğunu kaydeden Prof.Dr. Yılmaz, ''Türkiye'nin gözdesi iki öğrenciyi İzmir'e, Ege Üniversitesi'ne kazandırmanın onurunu yaşıyoruz'' dedi.

İki birincinin de EÜ'de buluşmalarının onur verici olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, şöyle konuştu:
''Bu bir başlangıç. Bir anne, bir rektör olarak bu başlangıcın sağlıklı ve mutlu olmasını temenni ediyorum. Onların sorumluluğu başka türlü olacak. Sınıflarının seviyesini yükseltecekler. Bizi, farklı kaliteli eğitim modelleri deneme zorunda bırakacaklar. Dekanlıkla birlikte eğitim kalitesinin daha artırılması, başka bilimsel açılar nasıl getirilebilir çalışmaları yapıyorduk. Öğrencilerimiz bu çalışmalara hız kattı.''
Prof.Dr. Yılmaz, Ermiş ve Yücel'e burs vereceklerini de ifade ederek ''Miktarı telaffuz etmeyi istemiyorum ama belli bir miktar burs ödeyeceğiz. Ayrıca isterlerse yurtlarımızda ücretsiz kalabilecekler
'' diye konuştu.

EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Bor ise Ermiş ve Çağatay'a ''aileye hoş geldiniz'' diyerek iki Türkiye birincisinin İzmir'i seçmesinin nedeninin, fakültenin bir yılda kalitesini artırması değil, fakültenin bu yıl daha iyi anlatılması olduğunu söyledi.
 

''Araştırmacı hekimlik'' adıyla başlatacakları programın Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Prof. Dr. Bor, ''Bu öğrencilerimiz ikinci sınıftan sonra bu programı seçebilecekler'' diye konuştu.



"Doğru yer burası
"

Daha sonra Ermiş ve Yücel de Ege Üniversitesi seçme nedenlerini anlattı.

ÖSS SAY-1 puan türünde Türkiye 1. Gülşen Yücel, ''İkimiz de burada olduğumuza göre doğru yer burası. EÜ Tıp'ın kalitesi ortada. Burayı bırakıp başka yere gitmenin çok bir farkı yok'' diye konuştu. Gülşen tercih aşamasında yakınlarının ''doktorluğun cazibesi eskidendi, kıymetleri bilinmiyor'' sözlerine rağmen doktor olmayı tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Ermiş ise üniversitenin başarıya ve başarılı öğrencilere değer verdiğini ifade etti.
Prof.Dr. Yılmaz ve Prof. Dr. Bor daha sonra öğrencilere kitap hediye etti. Rektör Prof.Dr. Yılmaz ''Ben de anneyim'' diyerek, öğrencilere elini öptürdü ve başarı diledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler