Sarımsak Festivali başladı

Taşköprü Belediyesi'nce bu yıl 23.'sü gerçekleştirilen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali başladı.

Yayınlanma: 13.08.2009 - 14:52
Abone Ol google-news

Taşköprü Belediyesi'nce gerçekleştirilen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali başladı. İlçeye adını veren tarihi köprünün önünde kurdele kesilmesiyle başlayan program, yöresel ürünlerin sergilendiği stantların gezilmesi ve kortej yürüyüşüyle devam etti.

Bu yıl ilk kez kurulan Tarım Makineleri Fuarı'nın gezilmesinin ardından, Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, ''Her festivalin kendine özgü özelliği vardır. Bizim festivalimiz de taşıdığı kimlik ile ülke genelindeki öncü festivaller arasındadır'' dedi.

Ürdün, Belarus, Polonya ve KKTC'den gelen folklor ekiplerinin gösterileriyle süren festival, pazar akşamı sanatçı Kenan Doğulu'nun vereceği açık hava konseriyle sona erecek.

Festivalin açılışına Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Kastamonu milletvekilleri AKP'li Hakkı Köylü, MHP'li Mehmet Serdaroğlu, CHP Ankara milletvekili Tekin Bingöl, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Uysal, Devlet eski Bakanı Nurhan Tekinel, Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Kastamonu eski milletvekilleri Mehmet Yıldırım ve Haluk Yıldız, çevre ilçe belediye başkanları ile çok sayıda yurttaş katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler