Dansın büyüsü

'İstanbul Uluslararası Bale Yarışması', 8-13 Eylül'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak. Yarışmada, 'Küçükler' dalında Türkiye, Amerika, Japonya, Kazakistan, Bulgaristan, İsviçre ve İtalya'dan 15 - 19 yaş arası 19 dansçı; 'Büyükler' dalında ise Türkiye, Güney Kore, Kazakistan, Rusya, Moldova, Polonya, Japonya ve Sırbistan'dan 20 - 26 yaş arası 17 dansçı yarışacak.

Yayınlanma: 04.09.2008 - 07:58
Abone Ol google-news

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlediği ‘1. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması 8 - 13 Eylülde Cemal Reşit Rey Konser Salonunda yapılacak. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkentietkinliği olan yarışmanın onur konukları; Bolşoy Balesi eski yöneticisi Vladimir Vasilliev ile eşi, Bolşoy Balesinin prima dansçısı Ekaterina Maksimova.

Yarışmanın seçici kurulu Meriç Sümen Kanan, Mehmet Balkan, Evinç Sunal, Charles Jude, Bordeaux Ulusal Balesi Sanat Yönetmeni Prof. Konstanze Vernon, Belçika Krallık Balesinin eski sanat yönetmeni Sakiko Arai, Münih Üniversitesinden Evelyn Teri, Viyana Ulusal Balesinden Robert Denvers, Star Dancers Ballet Foundationdan Celi Barbier, bale eleştirmeni Mihaela Vierudan oluşuyor.

Yarışmada, Küçükler dalında Türkiye, Amerika, Japonya, Kazakistan, Bulgaristan, İsviçre ve İtalyadan 15 - 19 yaş arası 19 dansçı; Büyüklerdalında ise Türkiye, Güney Kore, Kazakistan, Rusya, Moldova, Polonya, Japonya ve Sırbistandan 20 - 26 yaş arası 17 dansçı yarışacak. Yarıfinaller 9 - 10 Eylülde, finaller 12 Eylülde CRR Konser Salonunda halka açık olarak yapılacak. Yarışmada 6 bin Avroluk İstanbul Grand Prixnin yanı sıra Türk balesinin kurucusu Dame Ninette de Valois adına Seçici Kurul Özel Ödülüve bir dansçıya da Yükselen Dansçı Ödülüverilecek.

13 Eylüldeki, ödül töreninin de yer alacağı gala gecesinde Türk balesinin 60. yılı sinevizyon gösterisinin ardından, Küba Ulusal Balesi prima dansçıları Viengsay Valdes Herrera ve Romel Frometa ile Bordeaux Ulusal Balesi dansçıları Vanessa Feuillate ve Roman Mikhalev izlenecek. (www.dobgm.gov.tr - www.istanbulballetcompetition.org)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler