Fiyat farkı aşılabilir

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili Acar, otelcilik hizmetleri, istisnai durumlar ve bazı cerrahi müdahalelerde fiyat farkında yeni açılımlar yapmayı planladıklarını, yüzde 30 fiyat farkının üzerine çıkılabileceğini bildirdi.

Yayınlanma: 04.09.2008 - 10:39
Abone Ol google-news

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili Fatih Acar, geçen hafta özel hastane temsilcileri ile yapılan toplantıda yüzde 30 fiyat farkının ele alındığını, otelcilik hizmetleri (yatan hastalar), istisnai durumlar ve bazı cerrahi müdahalelerde fiyat farkında yeni açılımlar yapmayı planladıklarını, yüzde 30 fiyat farkının üzerine çıkılabileceğini bildirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili Acar, sosyal güvenlik sisteminde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Prim alacaklarının yeniden yapılandırılması kapsamında Mayıs-Temmuz döneminde 1 milyon 164 bin 611 kişinin başvurduğunu, 21 milyar 286 milyon 51 bin YTL’nin de yapılandırıldığını kaydetti.

Prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasının tarım kesiminden gelen yoğun talep üzerine 20 gün uzatıldığını hatırlatan Acar, bu dönemde de 79 bin 545 başvuru olduğunu, 1 milyar 588 milyon YTL’lik borcun da yapılandırıldığını söyledi. Mayıs-Eylül döneminde ise toplam bir milyon 262 bin 133 kişinin başvurduğunu belirten Acar, “22 milyar 933 milyon 592 bin YTL yeniden yapılandırıldı. 4 milyar 274 milyon 350 bin YTL tahsil edilirken, 14 milyar 207 milyon 223 bin YTL’de tahsil edilecek” dedi. Prim alacaklarının yeniden yapılandırma başvuru süresinin 8 Eylül’de sona ereceğinin altını çizen Acar, bundan sonra prim borçlarının yeniden yapılandırılmayacağını ifade etti.

İdari para cezalarının da artırıldığını vurgulayan Acar, Alo 170 İhbar hattını da kurduklarını dile getirdi. 1 Haziran-2 Eylül arasında Alo 170’e toplam 203 bin 872 çağrı alındığını kaydeden Acar, kayıt dışı ile ilgili 2 bin 294 ihbar geldiğini bunlardan 797’sinin sonuçlandığını ifade etti.

Sağlıkta yeni bir dönem başladığına işaret eden Acar, şöyle devam etti: “2008 yılının ilk yedi ayında kurumun sağlık gideri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24.9 artışla 14.8 milyar YTL’ye ulaştı. Özellikle üniversite ve özel hastanelerin sağlık gideri ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 68.7 artışı dikkat çekiyor. Suiistimallerin önlenmesi için Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı bünyesinde yürütülen denetimler devam ediyor. Yapılan çalışmalara ilave olarak 16 ilde Sağlık Merkez Müdürlükleri bünyesinde görevi sadece denetim olan özel ihtisas birimleri oluşturuldu. Önümüzdeki süreçte her bir sağlık hizmet sunucusu yılda en az üç kez denetlenecek. Bu denetimler geçmiş yıllara da dönük olacak”

Acar, Danıştay’ın paket fiyat uygulamasını iptal ettiğini belirterek, yasalara saygılı olduklarını kaydetti. Acar, 4 Eylül’den itibaren hizmet başı uygulamasına geçtiklerini ifade etti. Bir gazetecinin geçen hafta özel hastane temsilcileri ile toplantı yapıldığını anımsatması üzerine Acar, Bakanlar Kurulu’nda özel hastanelerin yurttaşlardan alacağı fiyat farkının yüzde 30 olarak belirlendiğini kaydederek, otelcilik hizmetlerinde (yatan hastalarda), istisnai durumlarda ve fiyatını düşük buldukları cerrahi işlemlerde açılımlar yapacaklarını dile getirdi. Acar, otelcilik ve bazı istisnai durumlarda fiyat farkının yüzde 30’unun üstüne çıkabileceğine dikkat çekti. Prim borçlarının cari dönem uygulamasının başlayacağını belirten Acar, primlerini zamanında yatırmayanlara bildiri göndereceklerini, prim borçlarının yatırılmaması halinde haciz gelebileceği uyarısında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler