İsrail-Suriye müzakereleri ertelendi

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Türkiye’nin arabuluculuğunda İsrail ile yürütülen dolaylı müzakerelerin, İsrailli temsilcinin istifası nedeniyle ertelendiğini açıkladı.Türkiye'nin nezaretinde yapılan Suriye-İsrail aracılı görüşmeleri Mayıs ayında başlamıştı.

Yayınlanma: 04.09.2008 - 10:55
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Katar Emiri’nin katıldığı dörtlü zirve Şam’da başladı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Suriye ile İsrail arasındaki aracılı görüşmelerin İsrail'in başmüzakerecisi istifa ettiği için ertelendiğini belirtti.
Esad, ülkesinin başkenti Şam'da Suriye ile Lübnan ve İsrail arasındaki ilişkilerin görüşüleceği, Fransa-Suriye-Türkiye-Katar zirvesinin başında yaptığı açıklamada, dün iki ülke arasındaki aracılı görüşmelerin beşinci turunun yapılması gerektiğini, ancak İsrailli müzakerecinin istifası nedeniyle bu turun yapılamadığını söyledi.
Beşşar Esad, ülkesinin bu görüşmelerin sona ermesini istemediğini de açıkça ifade etti, ancak gelecek turun ne zaman yapılacağını açıklamadı.
Batılı diplomatlar da İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in istifa edeceğini açıklaması ülkenin nasıl temsil edilebileceğine ilişkin yasal sorunlara yol açtığı için, İsrail'in Türkiye'ye heyet gönderemediğini belirtti.
Türkiye'nin nezaretinde yapılan Suriye-İsrail aracılı görüşmeleri Mayıs ayında başlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler