Ağrı ve Iğdır'a doğalgaz

EPDK, 'Iğdır, Ağrı Doğalgaz Dağıtım Lisansı' için ihale açtı. Ağrı'da lisans yürürlük tarihinden itibaren en geç 6 ay içinde, Iğdır'da ise BOTAŞ tarafından Iğdır iletim hattının yapım sözleşmesinin imzalanmasını takiben en geç 6 ay içinde yatırıma fiili olarak başlayacak.

Yayınlanma: 04.09.2008 - 11:57
Abone Ol google-news

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ''Iğdır, Ağrı ve Doğubayazıt Doğal Gaz Dağıtım Lisansı'' için ihale açtı. EPDK'nın konuya ilişkin duyurusu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyuruya göre şehir içi doğalgaz dağıtım lisansı, lisans yürürlük tarihinden itibaren, lisans hükümleri dahilinde 30 yıllık süre için verilecek.

Ağrı, Iğdır ve Doğubayazıt'tan oluşan dağıtım bölgesi için, Ağrı-Iğdır doğalgaz dağıtım lisansı ihalesi, ''kapalı zarf usulü ile teklif alma ve açık eksiltme'' şeklinde yapılacak.
Kesin teminat tutarı 1 milyon ABD doları olarak belirlenen ihalede katılımcılardan 500 bin ABD Doları tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

İhale sonucunda dağıtım lisansı almaya hak kazanan şirket, lisans yürürlük tarihinden itibaren, Ağrı'da lisans yürürlük tarihinden itibaren en geç 6 ay içinde, Iğdır'da ise BOTAŞ tarafından Iğdır iletim hattının yapım sözleşmesinin imzalanmasını takiben en geç 6 ay içinde yatırıma fiili olarak başlayacak.

Şirket Ağrı'da lisans yürürlük tarihinden itibaren en geç 18 ay içinde, Iğdır'da ise BOTAŞ tarafından Iğdır iletim hattının yapım sözleşmesinin imzalanmasının ardından, en geç 18 ay içinde dağıtım bölgesindeki herhangi bir yerleşim alanının dağıtım şebekesini işletmeye almak suretiyle gaz sunumunu gerçekleştirecek.

Ayrıca lisans yürürlüklük tarihinden itibaren en geç 5 yıl içinde Ağrı, Iğdır ve Doğubayazıt şehirlerinden oluşan dağıtım bölgesindeki imarlı alanlar bütününde doğalgaz kullanmak isteyen her müşteriyi, tesis edeceği dağıtım şebekesine bağlayacak.

Dağıtım bölgesinde serbest tüketici olmak için gereken yıllık asgari tüketim miktarı lisans yürürlük tarihinden başlamak üzere ilk 5 yıl için 15 milyon metre küp olacak. Bu miktar, müteakip yıllar için kurul tarafından her yıl yeniden belirlenecek.

Dağıtım lisansı ihalesine teklif verebilmek için şirketlerin kurumdan yeterlilik alması şartı getirildi. Buna göre yeterlilik almak isteyen şirketler, istenen belgeleri en geç 27 Ekim 2008 tarihinde saat 17.00'ye kadar kuruma elden teslim edecekler. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin ilgili maddesinde ihaleye başvuramayacağı belirtilen şirketler ile sermayesi 1 milyon YTL'nin altında kalan ve/veya Türkiye'de kurulmamış şirketler ise yeterlilik için başvuruda bulunamayacak. Yeterlilik için başvuruda bulunacaklar, 29 Eylül 2008 tarihinde mesai saati bitimine kadar, yeterlilik ile ilgili sorularını kuruma yazılı olarak iletebilecekler. Buna göre gelen sorularla ilgili açıklamalar kurumun internet sayfasında yayımlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler