Yunan siyasi partilerden Hrisyofyas'a destek

Yunanistan Parlamentosunda grubu bulunan tüm siyasi partilerin, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'a dün başlayan Kıbrıs müzakereleri için tam destek verdikleri bildirildi.

Yayınlanma: 04.09.2008 - 13:47
Abone Ol google-news

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, hükümetlerin muhalefet partilerine dış politikanın gidişine ilişkin bilgi vermesi için oluşturulmuş Ulusal Dış Politika Konseyi (ESEP) toplantısından sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Toplantıda uluslararası gelişmeler, Balkanlar, Kafkaslar ve özellikle Kıbrıs konusunu ele aldıklarını bildiren Bakoyanni, ''Tüm partilerin yetkilileri, dün başlayan Kıbrıs müzakereleri için Başkan Hristofyas'a çok güçlü bir destek mesajı yolladılar'' dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Hristofyas arasında dün müzakerelerin başlatılması dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Bakoyanni, "Yunanistan'ın, BM Güvenlik Konseyi kararları, AB ilke ve değerlerini esas alan, iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon temelinde, tek egemenlik, tek vatandaşlık ve tek uluslararası kimlik çerçevesinde, adil, kalıcı ve işler bir çözüm yolundaki bu yeni çabayı desteklediğini'' belirtmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler