Tuğluk davası ertelendi

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un, ''Terör örgütü PKK'nin amacı doğrultusunda suçu ve suçluyu övdüğü'' gerekçesiyle yargılanmasına devam edildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bugünkü duruşmaya, Tuğluk ve avukatı katılmadı. Mahkeme Heyeti, duruşmayı TBMM'ye bir kez daha müzekkere yazılmasına karar verdiği için erteledi.

Yayınlanma: 04.09.2008 - 13:47
Abone Ol google-news

''Terör örgütü PKK'nin amacı doğrultusunda suçu ve suçluyu övdüğü'' gerekçesiyle yargılanan DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un davasına devam edildi. Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, Tuğluk'un duruşma günü hazır edilmesi için TBMM'ye yazılan müzekkereye cevap verilmediğini bildirdi.Tuğluk'un, gelecek duruşmada hazır edilmesi için TBMM'ye bir kez daha müzekkere yazılmasına karar veren Mahkeme Heyeti, duruşmayı erteledi.

İddianamede, Tuğluk'un, DTP'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ve Van'daki Nevruz konuşması ile 2 Mart 2007'de DTP Genel Merkezi'nde yaptığı basın açıklamasında ''terör örgütü PKK'nin amacı doğrultusunda suçu ve suçluyu övme'' suçunu işlediği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler