Bu da sahte gelin gasbı!

Çanakkale'den Adana'ya evlenmek için gelen kişi, gelin adayı olduğunu öne süren kişi ve iki arkadaşı tarafından çayına ilaç atılarak uyutulup gasbedildikten sonra çöp alanına bırakıldı.

Yayınlanma: 17.08.2009 - 12:30
Abone Ol google-news

Çanakkale'de yaşayan ve emekli olduğu belirtilen Hamit E. (55) arkadaşları vasıtasıyla Adana'daki Mehmet E. (36) ve Ayşe Ç. (30) ile bağlantı kurdu. Kendilerini evli olarak tanıtan Mehmet E. ile Ayşe Ç, uygun bir eş bulduklarını söyleyerek Hamit E'yi Adana'ya davet etti.

Otobüsle Adana'ya gelen Hamit E'yi otogarda karşılayan zanlılar, daha sonra sözde gelin Gürgün T. (45) ile tanıştırdı. Hamit E'nin gelin adayını beğenmesi üzerine zanlılar evlilik hazırlıkları için Hamit E'yi kuyumcu dükkanına götürdü.

Burada 3 bin 500 TL tutarında alışveriş yaptıktan sonra zanlılar, istasyondan 50 TL'lik benzin aldırdıkları Hamit E'yi Seyhan Baraj Gölü yakınlarındaki Çoban Dede Türbesi'ne götürdü. Burada dua ettikten sonra çay bahçesinde oturan zanlılar, Hamit E'ye ısmarladıkları çaya uyku ilacı attı. Hamit E'yi araca bindiren 3 kişi, üzerindeki bin TL'yi, kredi kartı ve cep telefonunu gasbettikten sonra İncirlik beldesi civarındaki çöp alanına bırakıp kaçtı. Bir süre sonra kendine gelen Hamit E, kandırıldığını anlayarak polise haber verdi.


Benzin istasyonu kredi kartı ekstresinden tespit edildi

Hamit E'nin, ifadesinde, kredi kartıyla zanlıların arabasına benzin aldığını söylemesi üzerine banka yetkilileriyle bağlantı kuruldu. Kredi kartı ekstresinden benzin alınan istasyon tespit edildi. İstasyonda zanlıların kullandığı aracın plakası belirlendi.

Ekipler, araştırma sonucu, aracı Dadaloğlu Mahallesi'nde bir evin önünde park halinde buldu. Evin önünde bekleyen ekipler, araca iki kişinin binip hareket etmesi üzerine takibe başladı.

Takip sonucu yakalanan zanlılar Mehmet E. ile Ayşe Ç, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Zanlılar, ''hayırlı bir iş yapmak istediklerini, kendilerinin de kandırıldığını'' ileri sürdü.

Zanlıların üzerinde, Hamit E'ye ait olduğu belirtilen cep telefonu ile gasbedilen paranın 500 TL'si bulundu. Altınların ise Gürgün T. de olduğu belirlendi.

Mehmet E. ile Ayşe Ç'nin adliyeye sevk edildiği, aynı suçlardan sabıkası olduğu belirlenen Gürgün T'nin arandığı bildirildi. Öte yandan, alışveriş anı, kuyumcudaki güvenlik kamerasıyla görüntülendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler