Sakarya'da patlama

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Olayda 1 kişi öldü, 28 kişi de yaralandı. Fabrikadan yapılan açıklamada, patlamanın fabrikanın laboratuvar bölümünde meydana geldiği bildirildi.

Yayınlanma: 17.08.2009 - 12:16
Abone Ol google-news

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir havai fişek fabrikasının laboratuvarında patlama meydana geldi. Saat 15.00 sıralarında meydana gelen patlama sonrası bazı binaların yıkıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişinin öldüğünü 28 kişinin de yaralandığını söyledi. Atak, Mehmet Arıcı adlı fabrika çalışanın öldüğü patlamada yaralananların 16'sının Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi, 6'sının Akyazı Devlet Hastanesi, 6 kişinin de Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi.

Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası Hukuk Danışmanı Mehmet Mangıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın nedeninin belirlenmesi için çalışma yapıldığını söyledi.
Patlamada yaralanan çalışanların hastanelerde tedavisinin sürdürüldüğünü, durumlarının iyi olduğunu kaydeden Mangıroğlu, ''Patlama fabrikanın laboratuvar bölümünde meydana geldi. O sırada laboratuvarda bulunan teknisyen arkadaşımız Mehmet Arıcı (33) hayatını kaybetti. Kendisi 10 yıldır fabrikamızda çalışıyordu. Fabrikamızda daha önce hiç patlama olmamıştı'' dedi.

Yukarıçalıca köyünde bulunan havai fişek fabrikasındaki patlamada yaralananlardan Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Akyazı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan kişilerin isimleri şöyle:
''Sevgi Köseoğlu (32), Ayşe Altun (31), Emriye Çelik (37), Ayşe Karamahmut (22), Emel Çakır, Bahar Alemdar(23), Hülya Turna (20), Zeynep Coşkun (20), Semra Turna (21), Nurcan Yıldız (26), Fatma Bulut (39), Fatma Görmez, Hatice Türk, İsmail Hakkı Çatalkoç (34), Fatih Karakaş, Şenol Yiğit, İrfan Mert, Cengiz Kaya ve Yusuf Kocaoğlu, Çiğdem Kızıldağ (19), Meryem Solak (31), Gamze Sağlam (19), Arife Yaman (43), Çiğdem Arş (21), Canan Eryiğit (33), Nuray Eryılmaz (41), Büşra Canlılar (21), Emine Dereli (41), Canan Aksarı (33), Büşra Onuk (22), Günay Helvacı (27), Serpil Karakaş (19).

Patlamanın ardından sinir krizi geçirerek hastaneye kaldırılan Halil Kılıç (39) ve Mehmet Alemdar'ın (31) ise taburcu edildiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler